Мессі можуть оштрафувати на 25 млн євро за ухилення від податків

Поділитися
Ліонель Мессі © tacopshq.com
Іспанська влада звинувачує Мессі у використанні офшорів для мінімізації податків. Якщо вина буде доведена, йому загрожує великий штраф.

Нападник футбольного клубу "Барселона" Ліонель Мессі може бути оштрафований на суму від 8 до 25 млн євро через несплату податків, повідомляють іспанські ЗМІ.

Штрафні санкції будуть застосовані до футболісту у тому випадку, якщо влада країни визнає гравця винним. Крім того, Мессі буде зобов'язаний виплатити ту суму податків, яку він приховав.

Іспанська влада 12 червня звинуватила Мессі в несплаті податків на суму понад 4 млн євро. За версією податківців, футболіст приховував інформацію про свої доходи з 2006 по 2009 рік. Влада заявила про те, що Мессі разом з батьком розробив схему передачі прав на свій образ компаніям, що базуються на так званих "податкових гаванях" - Белізі та Уругваї. В результаті значний дохід, отриманий за використання образу футболіста, не обкладався податками.

Сам Мессі запевнив, що ніколи не намагався ухилятися від податків. За словами футболіста, він сплачує податки повністю, завжди дотримуючись рекомендацій своїх фінансових консультантів. "Вони подбають про те, щоб прояснити ситуацію", - йдеться в його заяві.

Ліонель Мессі займає десяте місце в рейтингу найбільш високооплачуваних спортсменів світу за версією журналу Forbes, опублікованому в червні 2013 року. При цьому серед футболістів Мессі йде на третьому місці, поступаючись тільки Девіду Бекхему і Кріштіану Роналду. Річний дохід аргентинця оцінюється в 41,3 млн дол. !zn

Читайте також:

Мессі зрівнявся з легендарним Марадоною по забитим голам

Статистика стверджує: Мессі підвищує результативність "Барси" на 25 відсотків

Мессі зумів перехитрити японського супер робота-воротаря

Гвардіола порівняв Мессі з хижаком і примхливою дитиною

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі