Майбутній суперник "Шахтаря" по Лізі Чемпіонів відбирав очки у п'яти топ-команд Європи

Поділитися
Майбутній суперник "Шахтаря" по Лізі Чемпіонів відбирав очки у п'яти топ-команд Європи Донеччани спробують обіграти БАТЕ, у якого є серйозний досвід у боротьбі з провідними командами Європи © fcbate.by
"Шахтар" спробує здобути першу перемогу у Лізі Чемпіонів у матчі з командою, яка вигравала у "Баварії", грала внічию з "Ювентусом", а в нинішньому розіграші турніру йде вище "гірників".

Майбутній суперник "Шахтаря" по Лізі Чемпіонів білоруський БАТЕ відбирав очки у п'яти топ-команд Європи в різні роки розіграшу євротурніру.

В активі борисівської команди - дві нічиї з "Ювентусом" (2:2) і (0:0), "Парі Сен-Жермен" (2:2), перемога над "Баварією" 3:1 і "Атлетіком" з Більбао 2:1. Також в єврокубках білоруси перемогли французький "Лілль" 3:1, набирали по очку в протистояннях з російським "Зенітом" і київським "Динамо".

Таким чином, "гірникам" 21 жовтня в 3-му турі Ліги Чемпіонів 2014/15 доведеться мати справу з командою, яка фактично обігравала представників усіх країн топ-п'ятірки рейтингу національних федерацій УЄФА - Франції, Німеччини, Іспанії, Англії та Італії.

Додамо і той факт, що БАТЕ за останні сім сезонів лише одного разу не зуміли пробитися в груповий турнір Ліги Європи або Ліги Чемпіонів. В їх активі - 4 групових турніру в Лізі Чемпіонів і два в Лізі Європи.

Читайте також: "Порту" завдав БАТЕ одну з найбільших поразок в історії

Причому одного разу борісовчане успішно його подолали і вийшли в 1/16 фіналу ЛЄ - як раз в тому сезоні, коли білоруська команда сенсаційно зіграла внічию 2:2 з "Динамо" в Києві, практично запустивши процес відставки для тренера киян Валерія Газзаєва. А після зустрічі на виїзді, яку кияни виграли 4:1, Олег Гусєв вимовив відому фразу про "команду пивзаводу". Втім, це ніяк не вплинуло на подальший хід БАТЕ за європейськими полів.

Додамо, що БАТЕ йде на другому місці в турнірній таблиці групи Н, де виступає "Шахтар", і це незважаючи на розгромну поразку від "Порту" у першому турі (0:6). Багато фахівців вважають, що рахунок того поєдинку ніяк не відображає реальну силу білоруської команди, адже португальцям просто пощастило, а в якийсь з моментів "жовто-сині" втратили контроль над ситуацією, за що і поплатилися.

"Шахтар" зіграє з БАТЕ 21 жовтня на виїзді і 5 листопада у Львові.

Нагадаємо, що після того, як "Шахтар" втратив перемогу у другому турі ЛЧ над "Порту" (2:2), Мірча Луческу відмовився коментувати дії команди на прес-конференції.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі