"Манчестер Сіті" виграв клубний чемпіонат світу

Поділитися
© Getty Images
Англійці стали найкращим футбольним клубом світу.

У п'ятницю, 22 грудня, у Джідді (Саудівська Аравія) відбувся фінальний матч клубного чемпіонату світу між англійським "Манчестер Сіті" та бразильським "Флуміненсе".

Легку перемогу у поєдинку між переможцем Ліги чемпіонів та Кубка Лібертадорес святкував європейський клуб із рахунком 4:0.

Матч почався з голу "Сіті" вже на 40-й секунді, коли після помилки зіркового ексгравця "Реала" Марсело і дальнього удару в штангу від Аке на добиванні вдалішим виявився Альварес. Подвоїли перевагу англійці у середині першої половини гри – Фоден увірвався до штрафного майданчика, а м'яч після його прострілу влучив у ногу Ніно та залетів у сітку воріт.

У другому таймі справу до розгрому довів Фоден – вихованець "Сіті" успішно завершив простріл від Альвареса з лівого флангу, а четвертий гол та дубль на свій рахунок записав аргентинець.

"Манчестер Сіті" – "Флуміненсе" – 4:0

Голи: Альварес, 1, Ніно, 27 (автогол), Фоден, 72.

"Манчестер Сіті": Едерсон, Вокер, Діаш, Стоунз (Гвардіол, 75), Аке (Нунеш, 82), Льюїс, Родрі (Аканджі, 75, Бернарду Сілва, Фоден, (Бобб, 82) Гріліш, Альварес.

"Флуміненсе": Фабіо, Шав'єр, Ніно (Марлон, 75), Мело (Барбоса, 63), Марсело (Ліма, 63), Андре, Мартінеллі, Ар'яс, Гансо (Александер, 63), Кено (Кеннеді, 46), Кано

Попередження: Марсело

"Сіті" виграв цей турнір вперше у своїй історії. Нагадаємо, у півфіналі турніру "Сіті" розібрався з японським клубом "Урава Ред Даймондс" (3:0), а "Флуміненсе" переграв єгипетський "Аль Ахлі" (2:0).

Попереднім переможцем клубного чемпіонату світу був мадридський "Реал", який у лютому цього року у фіналі обіграв саудівський "Аль-Хіляль" із рахунком 5:3.

Слід зазначити, що нинішній турнір став останнім у старому форматі. З 2025 року ФІФА розширить кількість учасників до 32 команд і проводитиме клубний чемпіонат світу раз на чотири роки.

Раніше повідомлялося, що команда Бензема та інших зірок футболу сенсаційно вилетіла з клубного чемпіонату світу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі