Відомі вісім учасників від Європи: ФІФА представила регламент оновленого клубного чемпіонату світу

Поділитися
Відомі вісім учасників від Європи: ФІФА представила регламент оновленого клубного чемпіонату світу © Getty Images
Турнір пройде у США.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) представила регламент оновленого чемпіонату світу серед клубів.

Як повідомив офіційний сайт організації, перший розіграш турніру відбудеться у США з 15 червня по 13 липня, а за трофей боротимуться 32 клуби. Турнір проходитиме раз на чотири роки.

Система відбору команд спиратиметься на результати виступів у міжнародних турнірах кожної конфедерації. У Європі це буде Ліга чемпіонів, в якій за перемогу, нічию та вихід у кожну стадію турніру нараховуватимуться очки.

У дебютному розіграші нового КЧМ участь гарантували собі вже 19 із 32 клубів. Від Європи це "Челсі", "Реал", "Манчестер Сіті" (усі – володарі трофею ЛЧ в останніх сезонах), "Баварія", ПСЖ, "Інтер", "Порту" та "Бенфіка". Ще одна путівка дістанеться переможцю Ліги чемпіонів сезону-2023/24, а три – рейтинговим шляхом. Таким чином, всього Європу представлятимуть 12 команд.

Груповий етап турніру складатиметься з восьми груп по чотири команди з круговою системою матчів. По дві найкращі команди вийдуть в 1/8 фіналу. Кожна стадія плей-офф складатиметься з однієї гри.

Варто зазначити, що у Саудівській Аравії триває клубний чемпіонат світу-2023, який стане останнім у нинішньому форматі. У ньому щорічно виступали сім команд із шести конфедерацій.

Раніше ФІФА назвала трійку претендентів на звання найкращого футболіста 2023 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі