"Макларен" в новому сезоні Формули-1 буде представляти чемпіонський дует

Поділитися
"Макларен" в новому сезоні Формули-1 буде представляти чемпіонський дует "Макларен" розраховує на чемпіонський дует у новому сезоні © f1news.ru
Разом з Фернандо Алонсо в "Макларені" буде виступати британець Дженсон Баттон. У 2009 році він вигравав чемпіонський титул.

Макларен" затвердив склад пілотів на наступний сезон Формули-1: напарником дворазового чепиона світу, який приєднався до команди кілька тижнів тому, стане найтитулованіший пілот, тріумфатор сезону-2009 британець Дженсон Баттон.

Нагадаємо, Алонсо по закінченні цього сезону залишив "Феррарі", а Баттон міг піти з "Макларена" та надати місце 22-річному датчанину Кевіну Магнуссену. Однак у підсумку, рада директорів все-таки схилився до більш досвідченому Баттону. Втім, протеже колишнього боса "Макларена" Рона Денніса залишиться в команді, але в якості резервного пілота.

За Баттона говорить його досвід роботи з "Хондою", адже з нового сезону "Макларен" повертається до співпраці з цією компанією. "Мерседес" після довгих років поставок силових агрегатів до маклареновским болідам йде в бік. Баттон ж добре знайомий з японськими двигунами, адже саме на ньому він і здобув свій титул в 2009-м.

Читайте також: Менеджер Міхаеля Шумахера оголосила про вихід гонщика з коми

Подробиць контрактів гонщиків не повідомляється, проте в стайні розповіли, що це не річні угоди. Іншими словами, в "Макларені" напевно розраховують на досвідчених гонщиків як на своєрідних видобувачів колишньої слави команди.

Додамо, що Алонсо вже виступав за "Макларен": у сезоні-2007 він до останньої гонки був претендентом на перемогу, але в підсумку чемпіоном світу став Кімі Райкконен. А Алонсо з-за конфлікту з керівництвом стайні, а також напарником Льюїсом Хемілтоном пішов у рідне "Рено".

Читайте також: Пілота Формули-1 Жюля Бьянкі виведено з коми, але стан гонщика все ще критичний

В останньому Гран-прі сезону-2014, яке відбулося в Абу-Дабі, визначився чемпіон світу вдруге титул завоював Льюїс Хемілтон з "Мерседеса". Він не залишив шансів своєму напарникові німця Ніко Росбергу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі