Хемілтон зумів випередити Росберга у боротьбі за чемпіонський титул в Формулі-1

Поділитися
Хемілтон зумів випередити Росберга у боротьбі за чемпіонський титул в Формулі-1 Льюїс Хемілтон - дворазовий чемпіон світу © f1news.ru
Інтрига в боротьбі за чемпіонство зберігалася до старту гонки в Абу-Дабі. Незабаром після нього виявилося, що Ніко Росберг має проблеми зі своїм болідом і навряд чи складе конкуренцію Льюїсу Хемілтону.

Британський гонщик Льюїс Хемілтон став дворазовим чемпіоном світу у Формулі-1, вигравши титул в нинішньому сезоні.

На фініші першості-2014 він підтвердив свою перевагу над партнером по "Мерседесу" німцем Ніко Росбергом. Для німецького гонщика віце-чемпіонство стало першим серйозним звершенням в кар'єрі.

Третє місце в сезоні зайняв новачок "Ред Булла" австралієць Даніель Ріккьярдо, який не тільки вдало замінив у стайні співвітчизника Веббера, але і випередив "генералке" вічного першого номера і чотириразового чемпіона світу німця Себастьяна Феттеля. До речі, для тепер вже екс-чемпіона це був останній сезон в австрійській команді.

Боротьби за титул в останній гонці сезону в Абу-Дабі не вийшло:для того, щоб випередити Хемілтона німецькому гонщику необхідно було перемагати і сподіватися на осічку суперника. Проте британець не залишив шансів конкуренту. Незважаючи на те, що Росберг мав перевагу на старті - завдяки черговій перемозі у кваліфікації - чемпіон-2008 рвонув так, що німець залишився позаду. І був збентежений на всю гонку.

А тут ще й проблеми з болідом виникли проблеми у Росберга. - на 25-му колі. Тому фактично на екваторі гонки інтрига в боротьбі за чемпіонство померла. У підсумку, Росберг прийшов до фінішу лише 14-м. А Хем спокійно доїхав до чергової перемоги в сезоні. На другому місці фінішував Феліпе Маса, на третьому - Валттері Ботас з "Вільямса".

Таким чином, в активі Хемілтона - другий за кар'єру титул. Росберг може постаратися повернутися в боротьбу вже в наступному сезоні. Втім, багато що буде залежати від того, як підготуються конкуренти "Мерседеса" до його старту.

Читайте також: Алонсо залишив "Феррарі" після п'яти років без титулів

А погляди вболівальників буде повернуто до Фернандо Алонсо в "Макларені" (швидше за все) і до "Феррарі" з його як завжди зоряним складом. У "скудеррии" ми побачимо останнього чемпіона світу "Феррарі" після Міхаеля Шумахера фіна Кімі Райкконена і чотириразового володаря титулу Себатьяна Феттеля.

Чемпіонат світу з гонок серії Формула-1. Фінальна кваліфікація

1. Льюїс Хемілтон (Великобратания, Мерседес) - 384 очки.

2. Ніко Росберг (Німеччина, Мерседес) - 317.

3. Даніель Ріккьярдо (Австралія, Ред Булл) - 238.

4. Валттері Ботас (Фінляндія, Вільямс) - 186.

5. Себастьян Феттель (Німеччина, Ред Булл) - 167.

6. Фернандо Алонсо (Іспанія, Феррарі) - 161.

Кубок Конструкторів. Мерседес - 701 очко. 2. Ред Булл - 405. 3. Вільямс - 320. 4. Феррарі - 216. 5. Макларен - 161. 6. Форс Індія - 155.

За кілька днів до етапу в Абу-Дабі стало відомо, що пілот Жюля Бьянкі, який потрапив в серйозну аварію на Гран-прі Японії, виведено з коми, однак його стан все ще критичний. Француза перевезли до шпиталю в Ніцці, де він буде проходити подальше лікування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі