Ломаченко знову опублікував пост про УПЦ МП, безглуздо звинувативши Зеленського

Поділитися
Ломаченко знову опублікував пост про УПЦ МП, безглуздо звинувативши Зеленського Чергова дивна дія від боксера © Sky Sports
Боксер знову вирішив поміркувати про релігію.

Колишній чемпіон світу у трьох дивізіонах Василь Ломаченко (17-2, 11 КО) зробив нову публікацію в інстаграмі, оприлюднивши відео інформаційного агентства "Союз православних журналістів" (СПЖ), яке публікує новини УПЦ Московського патріархату.

"Питання зовсім не в тому, що Зеленський не прийняв синодалів, проблема в тому, як це було зроблено. Настоятеля та ієрархів найбільшої конфесії країни протримали на вулиці біля блок-поста кілька годин, а потім прогнали сиреною. І це при тому, що Зеленський був на місці і хоч кілька хвилин міг точно знайти.

Архієреїв не запросили почекати всередині, не запропонували бодай сісти. Якщо коротко, ситуацію можна охарактеризувати двома словами: "Демонстративне приниження". І це приниження не Онуфрія, Павла чи Антонія. Це є показовим приниженням мільйонів віруючих УПЦ, приниженням мільйонів виборців, громадян України. Трагедія якраз у цьому", - йдеться у відео.

Нагадаємо, 10 березня керівництво Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Міністерства культури та інформаційної політики України повідомило громаді Успенської Києво-Печерської лаври Української Православної Церкви про розірвання договору про користування храмами та будинками монастиря та вимогу залишити територію.

Цьому рішенню передувала низка слідчих дій та обшуків у представництвах УПЦ МП у різних областях України. Також було запроваджено санкції проти низки ієрархів УПЦ Московського патріархату.

У понеділок, 20 березня, відбулося засідання Священного синоду УПЦ Московського патріархату, під час якого мали розглянути ситуацію із виселенням церкви зі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Після засідання синоду архієреї УПЦ МП приїхали до офісу президента та вимагали зустрічі з Володимиром Зеленським, проте президент від зустрічі відмовився.

Варто зазначити, що з кінця січня сторінка Ломаченка у Instagram стала недоступною для користувачів з України.

Василь Ломаченко раніше неодноразово публікував у Instagram пости, присвячені підтримці УПЦ МП та критиці дій керівництва України щодо церкви, яка тісно пов'язана з Росією.

Раніше повідомлялося про те, що Ломаченко зробив спільне фото з російським чемпіоном UFC у США.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі