Легендарна українська легкоатлетка розповіла, як почалася для неї війна з Росією

Поділитися
Легендарна українська легкоатлетка розповіла, як почалася для неї війна з Росією Саладуха влітку минулого року завершила кар'єру © XSport
Українка із жахом згадує 24 лютого.

Легендарна українська легкоатлетка Ольга Саладуха згадала, як почалася для неї війна проти Росії.

"Від "руського міра" я тікаю вже вдруге. У Донецьку у 2014 році, коли все це почалося, всі розуміли, що агресор не зупиняється, що він хоче Луганську, Донецьку області та Крим окупувати. Тому ми тоді одразу ухвалили рішення поїхати в Україну. Тому що я народилася в Україні, захищаю прапор цієї країни і скільки б мені не пропонували переїхати кудись, я залишалася в Україні. 24 лютого, скільки б нас не готували, скільки б не було інформації в ЗМІ, до останнього моменту ніхто не вірив у те, що на ці дії піде Росія.

Ці вибухи, ракети... Ми прокинулися від того, як ракета пролетіла, а потім вибухнула. Ми ще живемо на 22 поверсі. Над нами почали літати винищувачі, під нами почали їздити танки, з вікна видно було, як горить Гостомель, можна було бачити "руський мір" у всій красі. Не розуміли, що робити далі. То був шок. Треба було кудись виїжджати для спокою дитину, щоб вона цього не бачила і не чула. Хоча вона це, на жаль, і побачила та почула", – цитує народного депутата Xsport.ua.

38-річна уродженка Донецька є чемпіонкою світу 2011 року та 3-кратною чемпіонкою Європи у потрійному стрибку. Також на її рахунку бронза Олімпіади-2012 у Лондоні.

Нагадаємо, 24 лютого президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст.

Раніше футболіст "Динамо" розповів про зруйнований окупантами будинок батьків на Донеччині.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі