«Карпати» і «Металіст» позбавили дев'яти очок за договірний матч

Поділитися
Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України визнав матч чемпіонату країни сезону-2007/08 «Металіст» - «Карпати» (4:0) таким, що пройшов з порушенням принципів fair play (чесної гри). Обидві команди будуть позбавлені дев'яти очок в поточному розіграші першості. Окрім того, низка функціонерів з «Металіста» і «Карпат» отримали тривалі дискваліфікації.

Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України визнав матч чемпіонату країни сезону-2007/08 «Металіст» - «Карпати» (4:0) таким, що пройшов з порушенням принципів fair play (чесної гри). Обидві команди будуть позбавлені дев'яти очок в поточному розіграші першості. Окрім того, низка функціонерів з «Металіста» і «Карпат» отримали тривалі дискваліфікації.

Про це у вівторок, 17 серпня, повідомила прес-служба харківського клубу. За її даними, «Металіст» отримав відповідні повідомлення з Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ. Згідно з документами, «Металіст» і «Карпати» позбавлені дев'яти очок в поточному сезоні. При цьому кожен з клубів оштрафований на 25 тисяч умовних одиниць.

Окрім того, генеральний директор «Металіста» Євген Красиков і колишній гравець «Карпат» молдаванин Сергій Лащенков, які нібито стали ініціаторами договірного матчу, відсторонені від діяльності, пов'язаної з футболом, довічно.

У свою чергу почесний президент «Карпат» Петро Димінський дискваліфікований на рік, а гендиректор львівського клубу Ігор Дедишин - на п'ять років.

При цьому на півроку від футболу усунений гендиректор української Прем'єр-ліги Олександр Єфремов.

Футболісти «Карпат», що брали участь у цьому матчі оштрафовані на 10 тисяч умовних одиниць. Виняток представляють Голодюк, Женюх, Годвін, Зеньов, Кополовець, Налєпа, Петрівський і Ткачук, які повинні будуть виплатити 5000 умовних одиниць.

Сторони можуть оскаржити це рішення у КДК, а також апеляційному комітеті ФФУ. Якщо їх не задовольнить прийняте рішення, вони можуть звернутися до спортивного арбітражного суду у швейцарській Лозанні.

Ярославський заявляє про репресії

Президент «Металіста» Олександр Ярославський вже виступив із відкритим зверненням у зв'язку з рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ. За його словами, команда неодноразово доводила свій професіоналізм і відданість принципам fair play.

«Мабуть, наша незалежна позиція та імунітет до корупційних схем викликали у керівництва ФФУ побоювання за розстановку сил у чемпіонаті. І до нас застосували найбрудніший прийом з можливих - спробували очорнити нашу репутацію, гарантовано позбавити можливості піднятися на п'єдестал пошани і відлучити від єврокубків, - заявив він. - Але ці люди, які не мають морального права керувати не тільки українським футболом, але й окремо взятим футбольним клубом, прорахувалися. Вони недооцінили нашу впевненість у своїй правоті і нашу готовність домагатися справедливості».

Він пообіцяв, що «Металіст» буде захищати свою «честь і гідність» всіма можливими методами і в усіх інстанціях.

«Тому я звертаюся до всіх вас - команди, тренерському штабу, клубу, уболівальників. Зараз, як ніколи, ми повинні бути єдині перед тією кричущою несправедливістю й цинічною корупцією, з якою ми зіштовхнулися», - зазначив Ярославський.

При цьому він упевнений, що над клубом намагаються вчинити відверту «розправу».

«Я звертаюся до всієї української та міжнародної футбольної громадськості. ФК «Металіст» завжди і в усьому дотримувався найвищих етичних стандартів, принципів і норм європейського футболу, встановлених УЄФА. У ФФУ немає ніяких законних підстав застосовувати до нас які-небудь дисциплінарні санкції. Наш клуб просто намагаються знищити за те, що ми хочемо грати у чемпіонаті, де в усіх учасників рівні можливості і де арбітри судять матчі по совісті», - зазначив Ярославський.

Він також висловив упевненість, що «Металісту» вдасться відновити справедливість і скасувати «відверто репресивне рішення» КДК ФФУ.

У той же час «Карпати» поки ніяк не коментують подію.

Повністю з рішенням українських футбольної влади, а також коментарями президента «Металіста» можна ознайомитися на офіційному сайті харківського клубу.

Нагадаємо, скандал навколо матчу 26-го туру Чемпіонату України сезону 2007/2008 «Металіст» - «Карпати», який закінчився впевненою перемогою харків'ян 4:0, вибухнув на початку цього року.

Так, в лютому на засіданні Виконкому Федерації футболу України Григорій Суркіс повідомив, що у ФФУ є відеозапис, на якому один із гравців львівського зізнається в тому, що цей поєдинок був договірним. Григорій Суркіс додав, що відео надіслали «Карпати» на адресу Комітету ФФУ з чесної гри.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі