Капітана жіночої збірної Замбії виключили із Кубка африканських націй через провалений тест на статеву приналежність

Поділитися
Капітана жіночої збірної Замбії виключили із Кубка африканських націй через провалений тест на статеву приналежність Банда виступала за Замбію на Олімпіаді у Токіо © goal.com
Барбра Банда не зможе брати участь у жіночому турнірі.

Капітана жіночої збірної Замбії з футболу Барбру Банду виключено з Кубка африканських націй, повідомляє BBC Sport Africa.

Причиною такого рішення став провалений тест на статеву приналежність футболістки - у її крові виявили надто високий вміст тестостерону.

За інформацією джерела, спортсменка перед турніром приймала спеціальні таблетки для зниження цього показника, який підвищений від природи, але тест пройти все одно не вдалося.

Ще кілька замбійських футболістів не поїхали до збірної для виступу на КАН через тестування на статеву приналежність. У підсумку в заявці збірної Замбії опинилося лише 22 футболістки замість 26.

22-річна Барбра Банда виступала за Замбію на Олімпіаді у Токіо, де першою в історії жіночого футбольного турніру Ігор оформила хет-трик. Крім того, футболістка забила по три голи одразу у двох матчах.

Раніше повідомлялося про те, що українських футболісток примусово вивезли з Маріуполя до Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі