Канада оскаржить рішення присудити Росії бронзу Олімпіади-2022 після покарання фігуристки Валієвої

Поділитися
Канада оскаржить рішення присудити Росії бронзу Олімпіади-2022 після покарання фігуристки Валієвої Каміла Валієва © EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG
У Канаді такий крок не вважають справедливим.

Федерація фігурного катання Канади (Skate Canada) оскаржуватиме рішення Міжнародного союзу ковзанярів (ISU) за підсумками допінгової справи росіянки Каміли Валієвої.

Валієву було дискваліфіковано за допінг на чотири роки, а результат її виступу на Олімпіаді-2022 у командному турнірі було анульовано. З вирахуванням її балів РФ втратила золото, але все одно залишилася на третьому місці. Першою стала збірна США, а другою – Японія.

Skate Canada повідомила про рішення подати офіційну апеляцію на рішення ISU, оскільки в командному турнірі канадські фігуристки залишилися четвертими.

"Skate Canada вважає, що для цілісності змагального фігурного катання вкрай важливо, щоб правила та положення дотримувалися послідовно і справедливо. Хоча ми поважаємо рішення, прийняті ISU, ми не згодні з висновком, якого вони дійшли, і вважаємо, що незалежна перевірка забезпечить настільки необхідну ясність для всіх сторін".

Раніше повідомлялося про те, що покарання за допінг після перевірки проб московської лабораторії отримали понад 200 російських спортсменів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі