Канада четвертий рік поспіль вилітає на стадії 1/4 фіналу

Поділитися
Канада четвертий рік поспіль вилітає на стадії 1/4 фіналу Радість шведських фанатів і розчарування канадського воротаря Сміта © rationallibertariancorner.com
Родоначальники хокею не зуміли обіграти в першому раунді плей-офф збірну Швеції з братами-близнюками Седнами з "Ванкувера".

Збірна Канади, яка на попередньому етапі чемпіонату світу показала непогану гру і результат, вилетіла зі змагань вже в першому раунді плей-офф. У чвертьфіналі канадців зупинили шведи, які обіграли "кленові листки" в серії буллітів 3:2.

Останній раз канадці проходили стадію чвертьфіналу на ЧС-2009, коли вони дійшли до фіналу, де поступилися Росії.

Швеція зіграє в півфіналі з принциповим суперником, географічними сусідами з Фінляндії. Фіни в свою чергу в напруженому матчі здолали Словаччину 4:3.

Нагадаємо, що в іншому півфіналі зустрінуться, мабуть, дві головні несподіванки чемпіонату - збірні США і Швейцарії. Швейцарці 16 травня впевнено обіграли Чехію 2:1.

Канадці відкрили рахунок лише на початку другого періоду, коли один з лідерів команди Стівен Стемкос підставив ключку під дальній кидок ветерана Робідаса. Однак Ніклас Даніельссон, нападник празького представника в КХЛ "Лева", зумів не лише зрівняти рахунок, а й вивести свою команду вперед. Щоправда було це вже в третьому періоді.

Не встигли шведи порадіти своєму успіху, як Клод Жиру з "Філадельфії" подарував канадцям надію. Надію не на порятунок, а на перемогу - канадці притиснули суперника до воріт і могли піти з льоду переможцями, але потужний кидок Саббена влетів у ворота "жовто-синіх" з фінальною сиреною. Точніше, трохи пізніше - гол не був зарахований.

Все дійшло до серії післяматчевих штрафних кидків, де перемогу Швеції приніс нападник "Донбасу" Фредрік Петтерссон.

Канада - Швеція 2:3 Б(0:0, 1:0, 1:2, 0:0, 0:1)

Голи: 20:45 Стемкос (Робидас, Ледд - більш) - 1:0; 45:41 Даніельссон (Х. Седін, Д. Сивин - більш) - 1:1; 49:35 Даніельссон (Д. Седін, Х. Сивин - більш) - 1:2; 50:50 Жиру (Ледд) - 2:2

Вирішальний булліт: Петтерссон

Воротарі: Сміт - Енрот (Маркстрем, 61:18 - 63:37).

Головна сенсація чемпіонату - виліт росіян з чвертьфіналу від збірної США - навряд чи могла затьмарити будь-який інший результат. Навіть гіпотетичний успіх Словаччини зі збірною Фінляндією. По-перше, словаки вже давно привчили всіх до несподіванок на світових форумах, а тут досить хоча б згадати минулорічний ЧС, де 206-сантиметровий гігант Здено Хара і Ко грали в фіналі з Росією. По-друге, словацька команда дійсно здатна на хороший результат, а фіни, хоч і перемогли в груповому раунді, але не переконали своєю грою.

Так і геній тренеркий Володимира Вуйтека давав надію Словаччини на успіх. Однак спочатку все пішло за сценарієм Фінляндії. Перша ланка фінів Аалтонен - Контіола - Песонен зробили солідний внесок у перемогу своєї команди - після стартового періоду фіни вели 3:0. Але поступово в другому періоді словаки змінилися. Як результат - на початку заключної 20-хвилинки Томаш Суворі зрівняв рахунок - 3:3!

По гарячих слідах словаки могли вийти вперед, але сталося по-іншому - знову Аалтонен зробив свою справу, вивівши фінн вперед. Словаччина пішла на фінальний штурм, але на жаль для вболівальників не змогла перевести гру в овертайм.

Фінляндія - Словаччина 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)

Голи: 01:31 Вяянянен - 1:0; 09:49 Контіола (Песонен, Аалтонен) - 2:0; 15:44 Контіола (Аалтонен) - 3:0; 25:03 Миклик (Межей, Кукумберг) - 3:1; 32:17 Секера (Межей, Гудачек) - 3:2; 40:30 Суворі (Радівоєвіч, Межей) - 3:3; 48:13 Аалтонен (Контіола, Песонен) - 4:3

Воротарі: Раанта - Станя.

Зазначимо, що півфінал Фінляндія - Швеція відбудеться 18 травня в Стокгольмі (16:00), а Швейцарія зіграє з США на тій же арені трохи пізніше - о 20:00. !zn

Читайте також:

Федотенко готується до повернення у "Донбас"

КХЛ розширює кордони на південь: Ліга поповнилася клубом з нехоккейної Хорватії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі