Збірну Росії з трісоком розгромили американці в 1/4 фіналу чемпіонату світу з хокею

Поділитися
Збірну Росії з трісоком розгромили американці в 1/4 фіналу чемпіонату світу з хокею © rationallibertariancorner.com
Росіяни із зоряним Овечкіним нічого не змогли протиставити злагодженій і натхненній грі молодої команди з США, зазнавши найбільшої поразки у своїй історії.

Чинний чемпіон світу з хокею збірна Росії припинила свої виступи на ЧС-2013 у Гельсінкі та Стокгольмі. У першому раунді плей-офф росіяни із зоряним Овечкіним у складі розгромно поступилися збірній США 3:8.

Це найбільша поразка росіян в історії - до цього на Олімпіаді у Ванкувері Росія поступилася Канаді 3:7.

У півфіналі США зіграє в Стокгольмі з переможцем пари Швейцарія - Чехія.

Росіяни показали найгірший результат на світових форумах за останні 9 років - у 2004 році в Чехії вони посіли 10 місце, не пробившись у плей-офф змагань. Американці ж зуміли покращити свій минулорічний результат, коли Фінляндія в чвертьфіналі обіграла "зірково-смугастих" 3:2.

Напередодні поєдинку головною інтригою була поява у складі росіян Олександра Овечкіна. Зірковий нападник "Вашингтона" прибув з корабля на бал: ледь його команда вилетіла з плей-офф у Національній хокейній лізі, як нападник відразу ж вирушив виконувати свій патріотичний обов'язок. Овечкін показав дійсно похвальне бажання допомогти російській збірній, пропустивши навіть підсумкове зібрання у Вашингтоні, що для будь-якого гравця НХЛ дуже небажано.

Хоча Овечкін прибув до Гельсінкі, але він просто не встиг нормально підготуватися до матчу - по-перше, по дорозі до Фінляндії через Лондон загубився його хокейний баул з формою, і він пропустив одне тренування збірної. По-друге, звикнути до великих європейських майданчиках не так вже й легко.

Втім, свою справу Ові зробив: забив гол у ворота американців. Однак тоді, коли рахунок на табло вже був 4:1 на користь США. До цього часу воротар росіян Ілля Бризгалов не зумів виручити партнерів у кількох моментах, а захист Росії діяв геть погано. Американці ж, навпаки, грали з величезним натхненням і бажанням - слова капітана Пола Счастни не виявилися порожніми обіцянками: Штати дійсно хотіли взяти реванш за поразку в груповому раунді.

У третьому періоді вже з Сергієм Варламовим у воротах підопічні Зинетули Білялетдінова "попливли": Олександр Пережогін було повернув інтригу у матч, коли скоротив розрив у рахунку до двох шайб. Залишалось грати ще більш 15 хвилин, але знову помилки в обороні розв'язали руки американцям. Три голи за дві хвилини перетворили неприємні для Росії цифри на табло в просто-таки обтяжуючі 3:8.

За півперіода Росія нічого не змогла сказати на своє виправдання - фаворити безславно залишають ЧС. А США продовжує показувати прогрес - до успіхів юніорської та молодіжної збірних на міжнародній арені додалися і перемоги у дорослому хокеї. І це при тому, що середній вік команди - 25 років, а в її складі є троє юніорів, які грають далеко не останні ролі в своєму колективі.

Росія - США- 3:8 (1:2, 0:2, 2:4)

Голи: 11:53 Счастни (Сміт, Ханвик) - 0:1; 12:43 Оші (Степлтон) - 0:2; 15:30 Свитов (Соїн, Тютін) - 1:2; 25:45 Томпсон (Картер) - 1:3; 37:31 Гальченюк (Сміт, Счастны) - 1:4; 41:33 Овечкін (Варламов) - 2:4; 42:55 Картер (менш. і менш.) - 2:5; 43:40 Пережогін (Попов, Овечкін - більш.) - 3:5; 48:11 Троуба (Сміт, Счастни - більш.) - 3:6; 49:56 Мосс (Сміт) - 3:7; 50:07 Счастни (Сміт, К.Батлер) - 3:8.

Воротарі: Бризгалов (Варламов, 38:12) - Гібсон.

Нагадаємо, що в інших чвертьфіналах 16 травня зіграють Швейцарія - Чехія, Фінляндія - Словаччина і Канада - Швеція. !zn

Читайте також:

Федотенко готується до повернення у "Донбас"

КХЛ розширює кордони на південь: Ліга поповнилася клубом з нехоккейної Хорватії

Вперше за 8 сезонів найдорожчий клуб НХЛ пробився в плей-офф

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі