Євростат розповів, у якій країні ЄС найбільше бізнесів пов'язано зі спортом

Інфографіка
Поділитися
Євростат розповів, у якій країні ЄС найбільше бізнесів пов'язано зі спортом © pixabay/FitnessStore112
Як з'ясувалося, найспортивніший бізнес у Швеції, Данії й Іспанії

Серед країн Євросоюзу в Швеції частка людей, які працюють у сфері спорту, є найбільшою – 1,33% від загальної зайнятості в країні. Більше одного відсотка зайнято в спортивному бізнесі в Данії – 1,25% та Іспанії – 1,16%, повідомляє Євростат.

Найменше зайнято людей у спортивному секторі в Румунії – 0,28% від загальної зайнятості, а також Болгарії (0,37%) та Словаччині (0,40%).

Eurostat

Загальний рівень зайнятості у країнах Євросоюзу у сфері спорту складає 0,8% від загальної кількості працюючих.

Вік, стать і рівень освіти працівників бізнесу у спортивній галузі

Зайнятість у спортивній сфері відрізняється від загальної зайнятості за віковим складом. 37,4% зайнятих у спорті мають вік 15-29 років. Більшість зайнятих у спорті були у віці 30-64 років і становлять 59,1% від усіх працюючих у спортивному бізнесі. Люди віком 65+ становили 3,5% у спортивному секторі та 3,0% у загальній зайнятості.

Eurostat

У спортивному бізнес-секторі зайнято більше чоловіків, ніж жінок (55,2% і 44,8%, відповідно). За рівнем освіти працівники цього виду бізнесу мають приблизно однакові з іншими видами підприємництва показники. 45,9% зайнятих у бізнесі в спорті мають середню освіту. З вищою освітою – 39,6% працівників спорту. Працівники з найменшим рівнем освіти (максимум початковою школою) становлять 14,4%.

Як повідомлялося раніше, кілька команд розробників є на ранніх стадіях розробки методів лікування, що імітують фізичні вправи. У березні 2023 року група під керівництвом Томаса Берріса, фармаколога з Університету Флориди, виявила сполуку, що впливає на білки, які називаються естроген-зв'язаними рецепторами, які, як відомо, запускають ключові метаболічні шляхи в енергоємних тканинах, таких як серце та скелетні м'язи, особливо під час фізичних вправ. Коли дослідники вводили мишам сполуку під назвою SLU-PP-332, гризуни могли бігати на 70% довше і 45% далі, ніж миші, які не отримували ці препарати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі