Євро-2024: Німеччина врятувала нічию проти швейцарців та виграла групу, Шотландія вилетіла

Відео
Поділитися
Євро-2024: Німеччина врятувала нічию проти швейцарців та виграла групу, Шотландія вилетіла © EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
Стартував третій тур континентальної першості.

У неділю, 23 червня, на чемпіонаті Європи-2024 з футболу пройшли два заключні матчі у групі A.

Шотландці мали всі шанси зайняти вигідне для себе третє місце з 4 очками та боротися за вихід у плей-оф, але для цього треба було обіграти Угорщину. У підсумку все трапилося навпаки.

Британці виявились не готовими продемонструвати домінуючий футбол і закономірно програли. Наприкінці на контратаках угорці спочатку відзначилися ударом у стійку, а наприкінці компенсованого часу стрімкий випад влучним ударом у нижній кут завершив Чобот. М'яч був забитий на десятій доданій хвилині – це найпізніший гол в історії чемпіонатів Європи.

У цій грі стався вкрай сумний інцидент. У середині другого тайму форвард збірної Угорщини Барнабаш Варга зіткнувся з воротарем шотландців і знепритомнів. Медики надали допомогу футболісту, а потім винесли його на ношах, прикриваючи спеціальною ширмою. Гру зупиняли на 10 хвилин.

Збірна Угорщини набрала 3 очки та завершила виступ у групі A на третьому місці. У команди є шанси потрапити у плей-оф, тоді як шотландці з одним пунктом завершили виступ на турнірі.

Група A. 3 тур

Штутгарт, стадіон "МХП-Арена"

Шотландія – Угорщина – 0:1

Гол: Чобот, 90+10

Шотландія: Ганн, Ралстон (Маклін, 84), Гендрі, Генлі, Маккенна, Робертсон (Морган, 88), Макгінн (Армстронг, 76), Гілмор (Крісті, 83), Макгрегор, Мактоміней, Адамс (Шенкленд, 76)

Угорщина: Гулачі, Ботка, Орбан, Дардої (Солої, 74), Болла (Чобот, 86), Стайлс (А. Нодь, 62), Шефер, Керкез (Ж. Нодь, 87), Шоллої, Собослаї, Варга (Адам, 74)

Попередження: Мактоміней – Стайлс, Орбан, Шефер, Кляйнхайслер, Чобот

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Німців влаштовувала нічия, щоб зберегти перше місце, що господарям турніру зробити в результаті вдалося.

Бундестім забили перший гол уже на 17-й хвилині, коли Андріх точно пробив у кут воріт, але арбітр скасував взяття воріт, оскільки в момент атаки Мусіала сфолив у центрі поля.

Незабаром вже забили швейцарці: подачу Фройлера на ближній стійці ударом під поперечину завершив Ндоє. У другому таймі німці створили низку небезпечних моментів, а забити вдалося вже в доданий до основного часу: форвард Фюллькруг головою замкнув подачу з флангу від Раума.

Група A. 3 тур

Франкфурт-на-Майні, стадіон "Франкфурт Арена"

Швейцарія – Німеччина – 1:1

Голи: Ндоє, 28 – Фюллькруг, 90+2

Швейцарія: Зоммер, Шер, Аканджі, Родрігес, Відмер, Фройлер, Джака, Ебішер, Ндоє (Амдуні, 65), Рідер (Варгас, 65), Емболо (Дуа, 65)

Німеччина: Ноєр, Кімміх, Рюдігер, Та (Раум, 61), Міттельштедт (Шлоттербек, 61), Андріх (Баєр, 65), Кроос, Мусіала (Фюллькруг, 76), Гюдоган, Вірц (Сане, 76), Гаверц

Попередження: Ндоє, Джака, Відмер – Та

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Підсумкова таблиця групи A

Матчі групового етапу Євро-2024 завершаться 26 червня, після чого настане стадія плей-оф. До 1/8 фіналу ЧЄ вийдуть по дві команди кожного з шести квартетів, а також ще чотири найкращі збірні, які посіли треті місця у своїх групах.

Євро-2024: турнірне положення команд у групах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі