Іспанія стала чемпіоном світу

Поділитися
Збірна Іспанії у фінальному матчі Чемпіонату світу в ПАР, який пройшов в неділю, 11 липня, із мінімальним рахунком перемогла збірну Голландії і вперше у своїй історії стала переможцем Мундіалю.

Збірна Іспанії у фінальному матчі Чемпіонату світу в ПАР, який пройшов в неділю, 11 липня, із мінімальним рахунком перемогла збірну Голландії і вперше у своїй історії стала переможцем Мундіалю.

Обидві команди упродовж поєдинку мали прекрасні можливості, щоб відзначитися. Так, голландець Ар'єн Роббен не реалізував два виходи один на один із голкіпером Іріком Касильясом.

В іспанcькій команді свої шанси не використали Давид Вілья, удар якого у порожні ворота заблокували захисники, Сеск Фабергас, який не зумів переграти голкіпера голландців при виході один на один.

У результаті єдиний гол у додатковий час на 115-й хвилині забив півзахисник іспанців Андреас Іньєста.

Після поєдинку тренер збірної Іспанії Вісенте Дель Боске віддав належне команді суперника.

«Це незабутній момент. Ми повинні привітати наших суперників за те, що вони зробили нашу перемогу такою важкою. Від фіналу чекали атакуючої гри і, я думаю, що обом командам це вдалося, - визнав він. - Зараз у роздягальні нашої команди відчувається неймовірна радість. Мені важко передати це словами. Ці емоції виходять за рамки слів».

У свою чергу наставник голландців Берт ван Марвейк зізнався, що розчарований результатом зустрічі.

«Дуже прикра поразка, але це спорт, тут повинен бути переможений. Сьогодні перемогла краща команда. У першому таймі ми опинилися під пресингом суперника, але у другій половині ми виглядали краще, - сказав він. - У нас був чудовий момент, коли долю матчу повинен був вирішити Арьєн Роббен. Ви не бачите у мене сліз, але я дуже розчарований, адже ми щойно програли у фіналі чемпіонату світу».

Обігравши голландців, іспанці вперше стали чемпіонами світу. До ЧС у ПАР їхнім кращим досягненням на світовій першості було четверте місце у 1950 році в Бразилії. Лідером за кількістю перемог на чемпіонатах світу є бразильці (5 титулів). Чотири рази мундіаль вигравала Італія, тричі - Німеччина. По дві перемоги у Аргентини і Уругваю, по одному разу перемагали на чемпіонаті світу Англія і Франція.

Окрім того, збірна Іспанії стала другою командою, що зуміла у ранзі чемпіонів Європи перемогти у чемпіонаті світу. Раніше такого успіху домагалася збірна ФРН. У 1972 році вона взяла європейський трофей, а через два роки виграла Мундіаль.

За підсумками Чемпіонату світу у ФІФА збірна Іспанії отримала приз за чесну гру. Іспанці у семи матчах турніру отримали лише вісім жовтих карток. При цьому п'ять із них були показані у фінальному матчі проти Голландії (1:0).

Варто відзначити, що вже став світовою знаменитістю восьминіг Пауль з акваріума німецького міста Оберхаузен, що визначив переможців усіх восьми матчів ЧС-2010, які його просили вгадати. На рахунку Пауля сім вгаданих результатів матчів зі збірною Німеччини і один за участю фінальної пари Голландія - Іспанія (0:1).

За матеріалами Sports.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі