ФІФА дозволила арбітрам використовувати під час матчів балончики з фарбою

Поділитися
ФІФА дозволила арбітрам використовувати під час матчів балончики з фарбою Балончики з фарбою з'являться в руках у рефері на клубному ЧС © losslessalbum.com
Футбольна організація продовжує спроби полегшити життя суддям і футболістам, а також змусити вболівальників повірити у справедливість арбітражу.

Слідом за введенням системи визначення взяття воріт за допомогою відеоперегляду епізоду у ФІФА мають намір полегшити життя арбітрам і футболістам у суперечних моментах.

На клубному чемпіонаті світу з футболу, який пройде у грудні нинішнього року в Марокко, арбітрам дозволено використовувати балони із фарбою, що зникає, для встановлення стінки під час штрафних ударів, інформує Fifa.com.

Як йдеться у заяві ФІФА, це нововведення було протестовано цього року на чемпіонатах світу серед гравців до 17 і 20 років. Експеримент було визнано успішним.

Зазначимо, що судді користуються балонами з такою фарбою при уточненні місцезнаходження стінки під час штрафних ударів у Південній Америці вже протягом декількох років, але консервативні чиновники ФІФА взяли на озброєння цей прийом тільки зараз.

До речі, саме у Південній Америці балончики і було винайдено - у 2008 році таку фарбу запропонував використовувати спортивний журналіст Пабло Сілва, а трохи пізніше винахід з'явився і в сусідній Бразилії.

"Більшість суддів вважають цей метод дуже корисним", - повідомив глава суддівського комітету ФІФА Массімо Бузакка.

"Фарба дає потрібний ефект - всі гравці протягом цих двох турнірів дотримувалися дистанції, і арбітри вже не пред'являли за це жовтих карток. Після клубного чемпіонату світу буде проведено додаткові дослідження. Обговоримо результати і вирішимо, чи варто використовувати цю новинку надалі", - підсумував колишній арбітр, відомий скандальним видаленням Владислава Ващука в матчі ЧС-2006 Україна - Іспанія.

Зазначимо, що на клубному чемпіонаті світу-2012, який відбувся в Японії, було успішно випробувано систему відеофіксації голів. !zn

Читайте також:

Збірна Франції - "темна конячка" чемпіонату світу

Україна як і раніше знаходиться під загрозою дискваліфікації від ФІФА

У ФІФА планують продати 3 мільйони квитків на чемпіонат світу-2014

Англієць Ріо Фердинанд задовольнить марнославство футболістів за допомогою "футбольного " Оскара"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі