ФІФА боїться відбирати у Росії футбольний ЧС-2018 і застосовувати інші санкції

Поділитися
ФІФА боїться відбирати у Росії футбольний ЧС-2018 і застосовувати інші санкції
У відповідь на прохання американських сенаторів застосувати санкції до росіян - дискваліфікувати з чемпіонату світу-2014 і забрати право на проведення ЧС-2018 - у Цюріху заявили, що не хочуть змішувати футбол і політику.

ФІФА ухвалила рішення не забирати у Росії право на участь у чемпіонаті світу 2014, який відбудеться влітку у Бразилії.

Про це стало відомо з листа, надісланого генсеком організації Жеромом Вальке сенаторам США, які раніше виступили з пропозицією не тільки відмовити збірній Росії в участі у чемпіонаті світу у Бразилії, але і відняти у країни право проведення мундіалю 2018 року.

Як пояснив Вальке, правила і норми ФІФА "не поширюються на осіб, які не мають стосунку до пірамідальної структури футболу". Таким чином, він підкреслив, що національні збірні країн не можуть нести відповідальність за дії свою державну владу.

Тим часом американські сенатори відреагували на лист генсека ФІФА, заявивши, що організація "ігнорує свою історію". Безсумнівно сенатори натякали на дії організації щодо збірної Югославії, коли цю команду покарали і позбавили участь у Євро-1992 і ЧС-1994.

"Ці аргументи не підтверджуються фактами. Югославії було відмовлено в участі у чемпіонатах Європи та світу 1992 і 1994 років через протиправну поведінку країни під час балканських воєн", - заявив ініціатор пропозиції, сенатор Ден Коутс.

Нагадаємо, на початку березня 2014 року американські сенатори Марк Кірк і Ден Коутс надіслали листа голові ФІФА Зеппу Блаттеру з проханням призупинити членство Росії у Міжнародній футбольній федерації і забрати у держави право проведення чемпіонату світу з футболу в 2018 році за окупацію Криму.

Коутс і Кірк апелювали до статті 3 правил ФІФА, яка свідчить: "дискримінація проти країни, особистості або групи людей, на підставі расової, етнічної, національної, соціальної та інших ознак, може бути покарана дискваліфікацією або виключенням зі змагань". !zn

Читайте також:

ФІФА покарала "Барселону", наклавши заборону на купівлю гравців в наступному сезоні

Суркіс представив позицію ФІФА щодо кримських команд: сезон вони дограють в Україні

Француз Жером Шампань має намір стати президентом ФІФА і змінити правила гри в футбол

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі