ФФУ затвердила проект масштабної реформи клубного футболу України

Поділитися
ФФУ затвердила проект масштабної реформи клубного футболу України Павелко хоче об'єднати керівництво УПЛ та Першої ліги © ФФУ
Зміни торкнуться не тільки професійних клубів, але і аматорів.

Виконком Федерації футболу України (ФФУ) затвердив проект масштабної реформи українського клубного футболу. Про це заявив президент організації Андрій Павелко.

Українська Прем'єр-ліга і Перша ліга будуть об'єднані під егідою однієї організації, тоді як на базі Другої ліги та аматорського чемпіонату буде створена нова напівпрофесійна ліга.

"Було вирішено реформувати професійний та аматорський футбол з сезону 2018/19. До 1 січня 2018 року робоча група, складена з представників УПЛ, ФФУ, ПФЛ і наших партнерів, розробить всі регламентні документи та концепцію всіх турнірів.

Аматорський чемпіонат було запропоновано назвати напівпрофесійної Національною футбольною лігою. Тут ми вводимо, так назвемо, змішану концепцію - аматорський чемпіонат отримає можливість укладати з футболістами професійні контракти і залучати різних гравців.

Також було вирішено об'єднати УПЛ і Першу лігу в єдине ціле як організації, а з Другої ліги зробити вищезгаданий аматорський чемпіонат, який розділити на 4 зони. Це робиться для зручності та економії клубами коштів на переїздах. Для команд це дуже велике навантаження в логістиці", - цитує Павелка Sport Arena.

Варто відзначити, що в минулому сезоні в УПЛ брали участь 12 клубів, в Першій лізі – 18, у Другій – 17.

Нагадаємо, раніше Андрій Павелко був переобраний президентом ФФУ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі