Федерація не затвердила "донецький" формат чемпіонату Прем'єр-ліги

Поділитися
Федерація не затвердила "донецький" формат чемпіонату Прем'єр-ліги © Clive Barda / Royal Opera House
Згідно з нововведенням, першість в елітному дивізіоні проходиа б у два етапи. Проте проведення другого раунду змагань викликало багато запитань, на які виконком Федерації футболу України так і не знайшов відповіді.

Новий формат чемпіонату Прем'єр-ліги України (так звана схема "4-4-6"), який було запропоновано донецьким "Шахтарем", а потім затверджено УПЛ, не пройшов процедуру затвердження на засіданні виконавчого комітету Федерації Футболу України.

Члени виконкому, взявши до уваги позицію клубів, постановили про необхідність удосконалити нову формулу першості, щоб у результаті отримати підтримку з боку якщо не всіх, але більшості клубів-учасників Прем'єр-ліги.

Поки відомо лише те, що на першому етапі чемпіонату України у будь-якому випадку відбудеться традиційний двухкруговой турнір з 26-ти турів. Прийняття ж рішення про те, яким буде другий етап першості (і чи взагалі) відкладено до наступного засідання виконкому ФФУ.

Нагадаємо, згідно з формулою "4-4-6", після звичайного двохколового турніру (26 турів) команди Прем'єр-ліги мають бути розбиті на три групи: з 1-го по 4-те місце (ведуть боротьбу за чемпіонство і путівки в Лігу чемпіонів), з 5-го по 8-ме і з 9-го по 14-те (за збереження місця у Прем'єр-лізі).

Ця формула викликала обурення у низки фахівців, а також керівників клубів. Зокрема, президент "Динамо" Ігор Суркіс припустив, що через такий формат український чемпіонат перетвориться на посміховисько, а колишній тренер "Дніпра" і "Металіста", легендарний футболіст "Динамо" 1980-х Володимир Безсонов зазначив, що після розбиття команд на групи змагання втрачають спортивний принцип.

Нагадаємо, сезон в Україні стартує матчем за Суперкубок 22 липня - у Львові зустрінуться "Динамо" і "Шахтар". !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі