Фанати "Шахтаря" наважилися відхилитися від "генеральної лінії" Ахметова

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
19 листопада на "Донбас Арену" на матч "Шахтаря" з донецьким "Металургом" жінок і дівчат пускатимуть безкоштовно на фанатский сектор, замість фанатів, що заявили про репресії з боку МВС.

Про це в своїй статті "Формула Ахметова" у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" пише Євгеній Шибалов з Донецька.

"Адміністрація ФК "Шахтар" вирішила замінити грубих і невихованих фанатів на ніжних панночок. На "Донбас Арену" на матч з донецьким "Металургом" представниць прекрасної статі пускатимуть безкоштовно - за деякими даними, саме на фанатский сектор", - повідомив автор матеріалу.

В актовій залі Київського РВВС м. Донецька кілька годин поспіль усі затримані писали пояснювальні, в в міліції залишилися їхні імена та поголовно зняті «пальчики»

Потім служба безпеки «Донбас Арени» і міліція раптом вирішили погратися в поліцію моралі. Від фанатів стали вимагати погоджувати речівки, банери, плакати.

«На матч із «Зені­том» ми принесли абсолютно нейтральний банер. Ліворуч там був Срна з Кубком УЄФА, праворуч - Старухін із Кубком СРСР, а посередині - темний силует із Кубком Ліги чемпіонів. І підпис - «Вам есть над чем подумать». Але навіть цього нам не дали розгорнути», - розповіли ультрас.

При цьому, зазначимо, фанатам «Зеніта» дозволили пройти вулицями маршем із фарами і в інших формах підтримки своєї команди не відмовляли. Така несправедливість до глибини душі скривдила донецьких уболівальників.

У цій історії багато запитань до донецької міліції, чий послужний список останнім часом псується зі жахливою швидкістю. Тільки нинішнього року право­охоронців використовували в боротьбі з:

- батьками, які протестували проти закриття шкіл (охорона «лінійок» 1 вересня та профілактичні розмови з особливо впертими);

- жителями Донецька, які пікетували будівництво корпорації Олександра Януковича (організатора мітингів зараз судять за обвинуваченням у вимаганні);

- націоналістами, які порушили заборону суду на масові акції 24 серпня (дуже потішило формулювання в адмінпротоколі «за незаконне святкування Дня незалежності»).

"Тепер - ультрас, які ідеально вписалися в парадигму відносин міліції та суспільства. Складається враження, що про всяк випадок і з запобіжною метою «орли Мо­гильова» ходять у гості до всіх, хто відхиляється від генеральної лінії й виносить своє невдоволення реаліями за межі кухні",- підсумував автор статті Євгеній Шибалов.

Детальніше читайте про це в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в статті "Формула Ахметова".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі