Джокович переміг Надаля у фіналі підсумкового турніру ATP

Поділитися
Джокович переміг Надаля у фіналі підсумкового турніру ATP Джокович виграв підсумковий турнір АТР
Сезон у світовому тенісі завершився тріумфом сербського тенісиста Новака Джоковича - він обіграв першу ракетку світу у підсумковому турнірі. Втім, успіх не повернув сербу позиції на вершині світового рейтингу.

Другий номер світового рейтингу серб Новак Джокович переміг першу ракетку світу іспанця Рафаеля Надаля у фіналі підсумкового турніру Асоціації тенісистів-професіоналів (АТР), який завершився у Лондоні.

Зустріч завершилася з рахунком 6:3, 6:4 на користь Джоковича. Суперники провели на корті 1 годину 37 хвилин. В активі Джоковича шість ейсів за відсутності помилок на подачі. Надаль один раз подав навиліт і допустив чотири подвійні помилки.

Для Джоковича ця перемога стала третьою на підсумкових турнірах ATP у кар'єрі і другою поспіль. Надаль жодного разу не вигравав ці змагання, вдруге програвши у фіналі. За кількістю перемог на цьому турнірі лідирує швейцарець Роджер Федерер (6 разів).

Для серба це сьомий титул у сезоні і 41-й у професійній кар'єрі. За свій виступ у Лондоні Джокович, який не програв на змаганнях жодного матчу, заробить 1,9 мільйона доларів, а також 1500 рейтингових очок.

Переможцями підсумкового турніру АТР у парному розряді стали іспанці Давид Марреро і Фернандо Вердаско. У фіналі вони переграли американців Боба і Майка Брайанів - 7:5, 6:7(3), 10:7.

Зазначимо, що незважаючи на поразку Надаль залишився на вершині світового рейтингу, куди він зійшов на початку жовтня - на рахунку іспанця 13030 рейтингових очок, майже на 1000 менше у Джоковича. Третій у табелі про ранги іспанець Давид Феррер. Українець Олександр Долгополов опустився за поточний місяць на 57-й рядок, а Сергій Стаховський зумів повернутися до топ-100 - зараз киянин на 97 місці.

Зазначимо, що сезон-2014 в світовому тенісі стартує кількома турнірами в Азії, а також на Австралійському континенті. !zn

Читайте також:

Серена Вільямс стала 4-разовою чемпіонкою підсумкового турніру WTA, завоювавши 57-й титул у кар'єрі

Сергій Стаховський взяв реванш в іспанця Вердаско за поразку в Кубку Девіса

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі