Допуск росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 слугуватиме пропагандистським цілям агресора – президент ПАРЄ

Поділитися
Допуск росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 слугуватиме пропагандистським цілям агресора – президент ПАРЄ Кокс не бачить причин дозволяти росіянам та білорусам їхати на Ігри © Голос Америки - Voice of America (English news)
Тіні Кокс зазначив, що таке рішення не сприятиме миру.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Тіні Кокс висловився проти допуску спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіаду-2024 у Парижі.

"Ми не повинні недооцінювати силу спорту у впливі на погляди людей. Саме тому важливо, щоб спорт пропагував цінності миру, демократії, прав людини та верховенства права.

Рішення про допуск російських та білоруських спортсменів до участі в Іграх 2024 року в Парижі в умовах широкомасштабної агресивної війни Росії проти України багатьма вважається не тільки таким, що суперечить місії Олімпізму сприяти миру, але й розширить можливості та слугуватиме пропагандистським цілям агресора.

Для багатьох участь російських спортсменів, значна кількість яких є членами російських збройних сил чи спецслужб, абсолютно немислима та неприйнятна, враховуючи трагічну втрату тисяч українських життів, серйозні військові злочини, вчинені російською армією в Україні, а також біль та страждання, які ця агресія продовжує завдавати щодня", – цитує Кокса "Укрінформ".

Варто зазначити, що весняна пленарна сесія ПАРЄ у Страсбурзі завершиться 28 квітня. На ній пройшли відкриті слухання щодо можливого допуску росіян та білорусів до Олімпіади-2024.

28 березня цього року МОК із низкою обмежень повернув росіян та білорусів у міжнародний спорт. До турнірів було допущено індивідуальних атлетів, тоді як у командних видах спорту заборона залишається в силі. При цьому рішення щодо Олімпіади поки що не ухвалене.

Раніше титулований чеський спортсмен виступив проти допуску росіян на Олімпіаду-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі