Доля українського Євробаскету-2015 вирішиться 13 червня

Поділитися
Доля українського Євробаскету-2015 вирішиться 13 червня © fibaeurope.com
Наразі теоретично Україна зберігає право провести чемпіонат Європи в 2015 році. Проте обставини можуть обернутися і проти неї.

ФІБА-Європа планують на найближчому засіданні в п'ятницю 13 червня остаточно вирішить, чи відбудеться в Україні чемпіонат Європи з баскетболу.

Президент організації Тургай Демірель і її генеральний секретар Каміл Новак відвідали Україну, зустрівшись з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і міністром у справах сім'ї, молоді та спорту Дмитром Булатовим.

Українська сторона подала ФІБА-Європа нову інформацію про політичну ситуацію в країні, а також про хід підготовки до Євробаскету-2015. Тепер доля чемпіонату для України буде вирішуватися 13-го червня, коли новообране правління організації вперше збереться в Мюнхені.

ТАКОЖ: Інвестори Євробаскету-2015 обурені заявами Лубківського про відмову від турніру

Нагадаємо, навесні рішення з українського питання в Європі не прийняли, бо чекали кінця президентської кампанії. Підхопити в України Євробаскет-2015 готові як мінімум кілька європейських країн, в числі яких Франція, Польща, Росія і Латвія.

Зазначимо, що після відставки Кабміну Миколи Азарова нові міністри ухвалили рішення про скорочення державних витрат на проведення Євробаскету-2015 майже у сім разів - з 8 мільярдів гривень до 1,2.

Спочатку планувалося, що змагання пройдуть на шести аренах, проте вже сьогодні можна стверджувати, що проблеми виникли з будівництвом спорткомплексів Харкові та Донецьку. !zn

Читайте також:

Баскетбольна Євроліга звершилась черговим крахом росіян і несподіваною перемогою ізраїльтян

Збірна Украиїни відкриє чемпіонат світу з баскетболу

Дворазовий чемпіон НБА розповів про дебютному сезоні українського баскетбольного таланту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі