Дискваліфікацію "Арени Львів" ініціювали у Федерації футболу України, - ЗМІ

Поділитися
Дискваліфікацію "Арени Львів" ініціювали у Федерації футболу України, - ЗМІ © http://football24.ua/
За інформацією джерела, підтвердженою офіційними документами, віце-президент ФФУ Сергій Стороженко сам просив ФІФА дискваліфікувати львівську арену після "нацистського скандалу" на матчі збірної України.

Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко звертався до ФІФА з проханням дискваліфікувати "Арену Львів" за поведінку вболівальників на трибунах стадіону під час матчу відбіркового турніру ЧС-2014 Україна - Сан-Марино.

Це випливає з документа, копія якого з'явилася у розпорядженні сайту Футбол 24.

Під час процедури дисциплінарного провадження з приводу інцидентів під час матчу між збірними України та Сан-Марино, який відбувся 6 вересня на "Арені Львів", Стороженко звернувся до дисциплінарного комітету ФІФА з проханням покарати "Арену Львів". У листі від 17 вересня 2013 року у пункті 4 йдеться про наступне:

"З урахуванням можливості запобігання будь-яким проявам дискримінації, які можуть завдати шкоди розвитку всього українського футболу в дусі додержання принципів взаємоповаги та fair-play, ФФУ також розглядає можливість виключення стадіону з переліку спортивних споруд, на яких дозволено проведення міжнародних матчів. ФФУ також з розумінням поставиться до того, що Дисциплінарний комітет FIFA підтримає рішення ФФУ про дискваліфікацію стадіону "Арена Львів" на певний термін, зокрема, з міркувань безпеки, як це передбачено ч. 3 ст. 66 Дисциплінарного кодексу ФІФА".

Нагадаємо, що рішення ФІФА про дискваліфікацію "Арени Львів" до 2018 року з'явилося вже 27 вересня 2013. У свою чергу 18 вересня, тобто наступного дня після написання скандального листа, Сергій Стороженко у коментарях для преси повідомляв, що йому відомо про факт початку дисциплінарного провадження, проте деталі відмовлявся називати.

Відзначимо, що раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що президент ФФУ Анатолій Коньков має намір найближчим часом звільнити Сергія Стороженка - однак тоді не повідомлялося, у чому полягає можлива причина "звільнення".

Також після "нацистського скандалу" кілька обласних федерацій, які є колективними членами ФФУ, висловили недовіру Стороженку. Примітно, що крім організацій з Києва, низки інших областей, ноту невдоволення висловили і у рідному для Стороженка Харкові.

ТАКОЖ: Збірна України зіграє домашній стиковий матч із глядачами

Втім, після низки дій з боку почесного президента ФФУ Григорія Суркіса і нинішнього голови організації Анатолія Конькова, українська сторона направила апеляцію ФІФА, з метою уникнути покарання для львівського стадіону. Звернення ФФУ буде розглянуто у Цюріху 26 листопада.

Нагадаємо, що 15 листопада збірна України проведе перший стиковий матч відбіркового турніру ЧС-2014 проти Франції - поєдинок відбудеться на НСК "Олімпійський". !zn

Читайте також:

Янукович вимагає від Пшонки розібратися з львівськими футбольними фанатами

Букмекери назвали фаворитів чемпіонату світу у Бразилії

Роналду готовий бойкотувати церемонію вручення "Золотого м'яча"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі