"Динамо" продовжує ставити антирекорди у чемпіонатах України

Поділитися
"Динамо" продовжує ставити антирекорди у чемпіонатах України Динамівці продовжують розчаровувати
Кияни, зігравши внічию з "Дніпром", не зуміли повернутися на 4-ту сходинку турнірної таблиці. 6-те місце у турнірній таблиці після восьми турів чемпіонату - найгірше досягнення за всю історію виступів у національних першостях.

Не зумівши переграти "Дніпро", "Динамо" опустилося на шосту сходинку турнірної таблиці, що є найгіршим показником для динамівців після восьми турів в історії всіх 22-х чемпіонатів України.

Нагадаємо, кияни зіграли з дніпропетровцями 1:1, втративши очки з прямим конкурентом у боротьбі за п'єдестал.

Втім, якщо оцінювати виступи киян за набраними очками, 14 залікових пунктів - лише повторення двох антидосягнень "Динамо". У сезоні-1992/93 динамівці, на чолі з Анатолієм Пузачем, набрали стільки ж балів (у перерахунку на сучасну систему) після восьми матчів. Тоді на рахунку найкращого клубу України було 4 перемоги, 2 нічиї і 2 поразки. Однак через те, що інші команди знаходилися на більш низькому рівні, "Динамо" з такими показниками було другим (!) у першості.

Через три сезони, у чемпіонаті-1995/96 під керівництвом Йожефа Сабо чотири рази перемогли, двічі зіграли внічию і один раз поступилися. Тим не менш, маючи гру в запасі, вони були на третьому місці.

Проте через майже 20 років рівень українських команд значно зріс, тому на сьогоднішній день кияни, втрачаючи очки, дають чудовий шанс конкурентам. Чим вони й користуються - "Чорноморець" і "Ворскла" випереджають "Динамо", а на підході - луганська "Зоря".

Раніше, у чемпіонаті-2012/13 кияни встановили антидосягнення, вперше в історії украиинских першостей фінішувавши нижче другого місця.

Відзначимо, що і за статистичними показниками "Динамо" поступається командам, які раніше не претендували на те, щоб бути хоч в чомусь кращими за гранд. Так, в останньому турі чемпіонату кияни поступилися в такому показнику як точність передач запорізькому "Металургу", "Севастополю", "Арсеналу" і, звичайно ж, "Шахтарю". Мало було у виконанні киян і вдалих відборів, без чого складно протистояти будь-якому супернику - 19 проти 29 у "Волині" і 23 у "Говерли".

Відзначимо, що в наступному турі "Динамо" зіграє з "Металістом" у Харкові, і, судячи з останніх поєдинків лідера чемпіонату Прем'єр-ліги кияни цілком можуть виявитися ще нижче в турнірній таблиці і ще далі від заповітної мрії повернути до Києва чемпіонство. !zn

Читайте також:

Прем'єр-ліга: Максим Фещук, який повернув надію "Таврії", став найкращим минулого вікенду

"Металіст" вирвав нічию у "Шахтаря" і зберіг лідерство в чемпіонаті

Блохін вважає, що його "Динамо" вже стало українським за набором гравців

Харків'янин Марко Девіч увійшов до числа найкращих українських бомбардирів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі