"Динамо" оскаржить рішення УЄФА про дискваліфікацію "Олімпійського"

Поділитися
"Динамо" оскаржить рішення УЄФА про дискваліфікацію "Олімпійського" "Динамо" може залишитися без підтримки красеня-стадіона © football.ua
Кияни мають намір подати апеляцію на суворе рішення Контрольно-дисциплінарного органу УЄФА щодо двоматчевої дискваліфікації стадіону НСК "Олімпійський".

Дії київських уболівальників у матчі групового раунду Ліги Чемпіонів між "Динамо" і "Порту", який відбувся 6 листопада, викликали розгляди на рівні Контрольно-дисциплінарних органів УЄФА. Тоді, нагадаємо, уболівальник вибіг на поле, що фактично змусило суддю зупинити гру на певний час. Матч завершився нульовою нічиєю 0:0.

УЄФА ухвалив рішення дискваліфікувати стадіон на один домашній матч киян у будь-якому з єврокубків: "Динамо" буде змушений грати його без глядачів, при порожніх трибунах.

Проте вчора на сайті київського клубу з'явилося офіційне повідомлення, яке багато в чому пояснює ситуацію.

"4 квітня цього року нами було отримано повідомлення про рішення Контрольно-дисциплінарного органу УЄФА, прийняте 21 березня 2013 року.

У повідомленні йдеться про зафіксовані офіційними спостерігачами організації FARE (Футбол проти расизму в Європі) і УЄФА прояви расистської поведінки з боку окремих глядачів у двох матчах турнірів УЄФА сезону 2012/13.

За цей клуб зобов'язали провести два наступні матчі клубних змагань УЄФА без глядачів. Першим повинен стати наступний матч "Динамо" в єврокубках, санкція щодо другого матчу відкладається на випробувальний термін у три роки.

Повністю розділяючи непримиренність УЄФА в боротьбі з будь-якими проявами расизму, у той же час ми вважаємо, що винесене покарання є занадто суворим для клубу і його відданих шанувальників.

В рамках процедури, передбаченої Дисциплінарними правилами УЄФА, ФК "Динамо" (Київ) буде подавати апеляцію на рішення Контрольно-дисциплінарного органу УЄФА з метою пом'якшення вищевказаних санкцій" , - йдеться в заяві динамівців.

Таким чином, "Динамо" може стати першим українським клубом, який опинився у подібній ситуації, коли під час європейських матчів футболісти грали без глядачів. Відзначимо, що поки "Динамо" претендує на Лігу Чемпіонів, і на Лігу Європи. !zn

Читайте також:

"Динамо" не збирається викупляти контракт скандального іспанця

Під час футбольного матчу у Грозному Кадиров оголосив по стадіону, що суддя "продажний козел"

Засмучений поразкою, воротар турецького клубу побив вболівальника

Срна вважає київський "Олімпійський" щасливим для "Шахтаря"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі