Чемпіон з ралі Себастьєн Льоб встановив рекорд з підняття на легендарний пік у Колорадо

Фото
Поділитися
Дев'ятиразовий володар чемпіонського титулу у класичному ралі, який оголосив про перехід в кільцеві перегони, перевірив свої сили у швидкісному підйомі на гору.

Себастьєн Льоб, який нещодавно оголосив про свій перехід у кільцеві перегони WTTC, встановив рекорд з підняття вгору на американській вершині Пайкс Пік у штаті Колорадо.

З першої ж спроби в офіційному заїзді дев'ятиразовий чемпіон світу пройшов трасу за 8 хвилин 13,897 секунди, ставши першим пілотом, який "виїхав" з 9 хвилин на даній спецділянці.

Примітно, що Льоб виступав не на звичному для себе автомобілі від Citroen, на якому він і завоював всі свої чемпіонські титули, а на спеціально побудованому для нього Peugeout 208. До речі, заїзди проходили у рамках рекламної кампанії для автомобіля Пежо 208 GTi.

Нинішнім суперником Льоба був американець Ріс Міллен, який виступав на Hyundai Genesis, однак йому й близько не вдалося підібратися до часу француза - 9 хвилин і 2,192 секунди. При цьому, болід американця був на 25 кінських сил могутніший за французький.

Відзначимо, що в 1998 році легендарний чемпіон з класичного ралі та багаторазовий переможець Дакара фін Арі Ватанен проїхав трасу на Пайкс Пік на Пежо 405 за 10:47.220, також встановивши новий рекорд.

Пайкс Пік - гора у гірському хребті Скелястих гір, яка розташована у системі Кордильєр у штаті Колорадо, на заході США. Вершина була названа на честь дослідника Зебулона Пайка, який організував експедицію в ці гори в 1806 році. Індіанці Арапахо називають вершину Хій-Отойу, що в перекладі означає "довга гора".

Власне завдяки затяжному підйому цю місцевість облюбували любителі швидкості і важких випробувань на автомобілях. На Пайкс Пік проходять змагання з гірських перегонів не тільки на ралійних автомобілях, але і на вантажівках. У США ці гоночні серії користуються великою популярністю. !zn

Читайте також:

Росберг виграв другі перегони в сезоні, знову уникнувши проблем з шинами

Французький автогонщик вперше в історії виконав зворотне сальто на автомобілі

Австралійський гонщик Марк Веббер покине Формулу-1 заради перегонів на Porsche

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі