"Боруссія" зуміла зупинити непереможну "Баварію" на старті сезону

Поділитися
"Боруссія" зуміла зупинити непереможну "Баварію" на старті сезону Марко Ройс став автором двох голів у ворота "Баварії" © kicker.de
Дортмундці виграли Суперкубок Німеччини у протистоянні з принциповим суперником.

Дортмундська "Боруссія" зуміла все-таки зупинити непереможну "Баварію", обігравши мюнхенців у матчі за Суперкубок Німеччини.

Вперше за два сезони "Боруссія" зуміла виграти у "Баварії" у боротьбі за який-небудь трофей. Для "жовто-чорних" це - п'ятий Суперкубок в історії.

У Дортмунд мюнхенці прибули без Франка Рібері, і, звичайно, колишнього гравця "Боруссії" Маріо Гьотце, який ще не завершив відновлення після травми, отриманої навесні. У господарів у складі прогнозовано не виявилося зоряного новачка Генріха Мхітаряна - вірменин отримав пошкодження кілька тижнів тому і поки знаходиться поза грою.

Дортмундці вирішили позбавити суперника оперативного простору і почали пресингувати Мюнхен з перших хвилин зустрічі. Вже на 5-й хвилині це принесло результат - Марко Ройс виявився першим на добиванні після того, як воротар Том Штарке не впорався з ударом Бендера - 1:0. До перерви гості практично не мали можливостей відігратися, а "Боруссія" зусиллями Гюндюгана та Левандовського могла збільшити відрив від суперника.

А за половину ігрового часу другої 45-хвилинки команди чотири рази засмучували воротарів - спочатку Арьєн Роббен зрівняв рахунок, проте тут же "Баварія" пропустила два голи, що практично обумовило результат зустрічі - ван Бюйтен зрізав м'яч у свої ворота після прострілу Гюндюгана, а через хвилину сам дортмундець закріпив перевагу "жовто-чорних". Роббен спробував заперечити, скоротивши рахунок до 3:2, а Манджукіч і Мюллер мали чудові шанси відновити рівновагу. Але Вайденфеллер діяв безпомилково, а подекуди господарям посміхалася удача.

Переможну ж крапку поставив все той же Ройс - 4:2. "Баварія" програла вперше у міжсезоння, однак судячи з усього, Хосепа Гвардіолу і його команду це лише спонукає до нових звершень.

Суперкубок Німеччини

"Боруссія" (Дортмунд) - "Баварія" (Мюнхен) - 4:2 (1:0)

Голи: Ройс, 5 (1:0). Роббен, 54 (1:1). Ван Бюйтен, 56 - у свої ворота (2:1). Гюндоган, 57 (3:1). Роббен, 65 (3:2). Ройс, 87 (4:2).

"Боруссія" Д: Вайденфеллер, Хуммельс, Суботіч, Шмельцер, Гросскройц, Бендер (Кель, 45), Гюндоган (Папастатопулос, 88), Нурі Шахін, Блащиковські (Обамеянг, 72), Ройс, Левандовський.

"Баварія": Штарке, Боатенг, Ван Бюйтен, Алаба, Лам, Тіагу Алькантара, Кроос (Данте, 86), Шакірі (Швайнштайгер, 67), Мюллер, Роббен, Манджукіч (Пісарро, 75).

Попередження: Боатенг, 90+2.

Відзначимо, що в першому турі чемпіонату Бундесліги 10 серпня "Боруссія" зустрінеться з "Аугсбургом" на виїзді, а "Баварія" на своєму полі на день раніше зіграє проти менхенгладбахської "Боруссією". !zn

Читайте також:

В УЄФА визначили претендентів на звання найкращого футболіста Європи-2012/13

"Баварія" стала найдорожчим футбольним брендом світу

Президент ПСЖ пригрозив "Барселоні" купівлею Мессі - щоб захистити свого футболіста

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі