Міністерство молоді та спорту заборонило українським збірним змагатися з росіянами та білорусами

Документ Доповнено
Поділитися
Міністерство молоді та спорту заборонило українським збірним змагатися з росіянами та білорусами Міністерство молоді та спорту вирішило діяти кардинально © НОК України
Опубліковано наказ про повну заборону для збірних на участь у турнірах із представниками двох країн.

Олімпійський чемпіон та народний депутат Жан Беленюк опублікував текст наказу Міністерства молоді та спорту про повну заборону для українських збірних брати участь у міжнародних турнірах, де виступатимуть представники Росії та Білорусі.

Беленюк розмістив документ з електронним підписом заступника міністра Матвія Бідного на своїй сторінці в Telegram. UPD: Мінмолодьспорту опублікувало наказ на офіційному порталі.

Цим наказом вводиться заборона делегаціям національних збірних команд України з олімпійських та неолімпійських видів спорту, а також паралімпійським збірним брати участь у міжнародних змаганнях, де виступають спортсмени з Росії та/або Білорусі. При цьому уточнення щодо представників індивідуальних видів спорту відсутнє.

Також рекомендується всім спортивним федераціям України проводити моніторинг турнірів щодо можливої участі росіян та білорусів, після чого повідомляти про це Міністерство молоді та спорту.

Крім того, спортивні федерації позбавлятимуться національного статусу у разі, якщо їхні представники виступатимуть на турнірах із росіянами та білорусами.

Нагадаємо, МОК дозволив повертати до міжнародного спорту атлетів з РФ та Білорусі в нейтральному статусі і за умови, що вони не є військовослужбовцями і не були помічені у підтримці війни в Україні. При цьому в командних видах спорту заборона залишилася в силі.

Раніше в МОК відреагували на бажання України заборонити спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі