Зірки олімпійської збірної України виступили проти бойкоту Олімпіади-2024

Поділитися
Зірки олімпійської збірної України виступили проти бойкоту Олімпіади-2024 Верняєв не бачить сенсу у бойкоті Ігор-2024 © НОК України
Спортсмени вважають, що мають порадувати український народ виступом на Іграх.

Зіркові українські спортсмени Олег Верняєв, Ярослава Магучіх та Михайло Романчук вважають, що збірна України має виступити на Олімпіаді-2024 у Парижі навіть у разі допуску туди росіян та білорусів.

Про це олімпійські призери заявили у коментарі YouTube-каналу ВДОМА.

"Треба провести голосування в "Дія" і зробити, як люди скажуть. Чесно кажучи, багато військових запитують, коли будуть змагання. Тому мені здається, що вони спостерігають і вболівають за нас. Якщо хлопці борються, це не означає, що ми повинні сидіти вдома та віддавати всі медалі росіянам.

Я думаю, що ми повинні також виїжджати, воювати на своєму спортивному фронті та завойовувати більше медалей. Якщо ми не поїдемо, то "даємо задню" і показуємо, що вони "взули" нас і тут", – заявив чемпіон та срібний призер Ріо-2016 у спортивній гімнастиці Олег Верняєв.

Бронзова медалістка Токіо-2020 у стрибках у висоту Ярослава Магучіх також вважає, що спортсмени мають їхати та піднімати прапор України на Іграх:

"Я точно знаю, що Олімпійські ігри дивляться дуже багато людей по всьому світу. І навіть ті, хто не дуже цікавився спортом, раз на чотири роки включають телевізор і вболівають за спортсменів із різних країн.

Тому, я думаю, ми маємо їхати на Олімпіаду, щоб показувати результати та піднімати прапор нашої країни. Але також ми маємо зробити все можливе, щоб Міжнародний олімпійський комітет не допустив російських та білоруських спортсменів до Олімпійських ігор".

Володар срібла та бронзи Токіо-2020 у плаванні Михайло Романчук також висловив схожу думку:

"Як ми бачимо на практиці деяких федерацій, гроші вирішують багато. Я вважаю, що наші спортсмени повинні боротися. Це має бути додатковою мотивацією, щоб вигризати та перемагати. Спортсмени можуть виїжджати з країни, тому ми можемо розповідати Європі та світу, що відбувається в Україні.

Вважаю, що ми маємо змагатися та доводити на міжнародній арені, що ми сильні та боротимемося до кінця, попри умови тренувань та життя. Ми є сильною нацією".

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вже 28 березня може ухвалити рішення про повернення спортсменів з РФ та Білорусі у світовий спорт.

Раніше Україна та ще чотири країни зробили спільну заяву щодо можливого повернення росіян та білорусів у міжнародний спорт.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі