Для зігрівання і приємності

Поділитися
Прийшовши з холоду додому, ми звикли побалувати себе гаряченьким чайком. Але чай може служити не лише як власне чай, а й стати основою інших, дуже приємних напоїв...

Прийшовши з холоду додому, ми звикли побалувати себе гаряченьким чайком. Але чай може служити не лише як власне чай, а й стати основою інших, дуже приємних напоїв.

Кастерд, або яєчний чай

Цей гарячий напій популярний в Англії.

У великому порцеляновому чайнику (на 800—1000 мл) заварюють чай, вливаючи спочатку півсклянки окропу, потім киплячі вершки і дають настоятися 10—12 хвилин. Одночасно розтирають яєчні жовтки з цукром, збивають їх і, змішавши з 0,5 склянки чаю, вливають у чайник, розмішуючи якомога швидше хвилини дві-три, щоб жовтки не згорнулися. Потім закривають, дають настоятися ще 2—3 хвилини. Напій готовий.

На 5—6 чайних ложок чорного чаю (індійського) потрібно взяти 0,5 л 20-відсоткових вершків, 4—5 яєчних жовтків, 0,5 склянки окропу, 125 г цукру

Чайний кисіль

Цей напій складається з чаю, будь-якого фруктового соку, цукру й крохмалю, зазвичай кукурудзяного.

У гарячий, щойно міцно заварений і дуже підсолоджений чай (чорний, зелений чи їхній купаж) вливають розведений у холодній кип’яченій воді крохмаль із розрахунку 1—2 чайні ложки на склянку завареного чаю і швидко розмішують, як при готуванні звичайного киселю, до загусання (посуд із чаєм при цьому стоїть на вогні, який виключають одразу ж після додавання розчиненого крохмалю). Потім у гарячий кисіль вливають фруктовий сік, об’ємом рівний половині завареного чаю, і також швидко розмішують. За бажання можна додати ванілін, гвоздику чи корицю. Охолодити. Виходить холодна рідина приємної, густуватої консистенції зі смаком чаю та фруктів.

На 1 л води беруть 6 чайних ложок сухого чаю, 20 кусочків цукру, 0,5 л фруктового соку (яблучного, айвового, апельсинового), 6—8 чайних ложок кукурудзяного крохмалю, склянку кип’яченої води (для розведення крохмалю).

За книгою В.Похльобкіна «Чай»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі