У ПР пообіцяли, що українців більше не будуть бити у міліції

Поділитися
Новий Кримінально-процесуальний кодекс покликаний захистить громадян України від знущань правоохоронців. У ПР вважають, що у тюрмах не будуть тепер сидіти невинні люди.

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко впевнений, що ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу (КПК) допоможе всім громадянам України.

«З прийняттям КПК все населення України може зітхнути спокійно. Тебе ніхто не буде бити у міліції. «Слоники» і «розтяжки» підуть», - запевнив він.

За його словами, міліції більше не потрібно буде вибивати докази.

«З'явиться захищеність. Людина не буде у тюрмі роками без доведеної провини. У відносинах суспільства і держави пройдуть позитивні зміни. Це (держава - ред.) не буде монстр, який катує і принижує», - пообіцяв політик.

Нагадаємо, у травні 2010 року помер студент Ігор Індило у київському відділенні міліції. За версією правоохоронців, молодий чоловік був доставлений до них п'яним, а помер через те, що в камері впав із лавки і вдарився головою.

Камери спостереження зафіксували, що трапилося з Ігорем Індилом після допиту в Шевченківському відділенні міліції.

23 грудня 2011 року Деснянський райсуд Києва амністував одного з двох міліціонерів, звинувачених у смерті студента Ігоря Індила.

Відповідне рішення ухвалив суддя Олексій Панасюк, який повторно розглядає справу. Амністію отримав інспектор-черговий Сергій Коваленко. Звинувачення базувалося на тому, що він не перевірив, на якій підставі було затримано загиблого студента.

Адвокати сім'ї загиблого просили розслідувати, чому Коваленко, який у ту ніч наглядав за затриманими, не викликав Ігорю «швидку». Однак прокуратура не стала виносити звинувачення з цього приводу. Причиною для амністії стала наявність у Коваленка п'ятирічного сина. !
zn

Читайте також:

Портнов розповів, як буде виглядати домашній арешт

Опозиція має намір внести поправки до КПК для звільнення політв'язнів

Суд не посадив міліціонера, винного у смерті Індила

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі