Рівень радіації на «Фукусімі» у 10 разів перевищив смертельну дозу

Поділитися
© president.bg
На аварійній АЕС "Фукусіма-1" рівень радіації перевищує смертельну дозу у десять разів. Незважаючи на це, високий рівень радіації ніяк не впливає на надійність охолодження реактора.

Рівень радіації в одному з заглушених реакторів на аварійній АЕС "Фукусіма-1" в Японії перевищує смертельну дозу у десять разів.

Фахівцям компанії, що побудувала атомну електростанцію і відповідає за її експлуатацію, вдалося вдруге за останній рік опустити у реактор зонд. З'ясувалося, що крім несподівано високого рівня радіації, у реакторі не вистачає води, яку туди закачують для охолодження системи.

Фахівці компанії планують перевірити за допомогою зонда ще два пошкоджених реактора АЕС, і там ситуація може бути ще гіршою.

Керівництво Токійської енергетичної компанії стверджує, що високий рівень радіації ніяк не впливає на надійність охолодження реактора. Однак радіація створить додаткові труднощі при остаточній консервації станції: знадобиться спеціальне обладнання, здатне витримати таке опромінення.

До березневої катастрофи 2011 року третина електроенергії в Японії генерувалася на атомних електростанціях. Тепер з 54 реакторів, які раніше діяли в країні, залишився тільки один: він знаходиться на острові Хоккайдо.

Передбачається, що і його відключать у травні цього року.

Нагадаємо, сильний землетрус магнітудою 9,0 стався в Японії 11 березня. За ним послідувало цунамі, внаслідок чого інфраструктура північно-східних районів країни була практично зруйнована. Окрім того, стихійне лихо вивело з ладу систему охолодження реакторів на АЕС «Фукусіма», що призвело до аварії і витоку радіації.

Аварії на «Фукусімі-1» присвоєно вищу, сьому категорію небезпеки. Раніше цей рівень присвоювався лише катастрофі на Чорнобильській АЕС у 1986 році. !zn

Читайте також:

Експерти сумніваються, що ситуацію на «Фукусімі» взято під контроль

З «Фукусіми-1» понад 70% радіаційних викидів потрапило в океан

Радіація у 20-кілометровій зоні навколо «Фукусіми» перевищує норму у 100-500 разів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі