Ресторанний рейтинг Michelin назвав Токіо кулінарною столицею світу після присудження закладам японської столиці більшої кількості зірок, ніж будь-якому іншому місту світу, ось уже п'ятий рік поспіль.
Також Токіо стало містом із найбільшим числом ресторанів - 16-ти - позначених трьома зірками, що означає «видатну кухню, яка варта окремої подорожі».
Для порівняння, на історичній батьківщині гіда у Парижі лише 10 ресторанів удостоїлися такої оцінки.
Із 247 ресторанів Токіо, позначених Michelin, 52 отримали дві зірки, 179 - одну. У Парижі оцінки удостоїлися тільки 70 закладів.
У виданні було відзначено значний вибір японських страв від смертельно небезпечної при неправильному приготуванні риби фугу до традиційних суші, темпури і улюблених страв офісних службовців, таких як гречана локшина соба і курячий гриль якіторі.
Перший гід по ресторанах Michelin було видано у 1900 році. Систему з присудженням зірочок вперше випробували у 20-х роках минулого століття.
За межі Європи укладачі путівника вибралися тільки у 2005 році, оцінивши ресторани Нью-Йорка.
В Україні та Росії на даний момент немає жодного закладу, позначеного зірками Michelin.