Також Токіо стало містом із найбільшим числом ресторанів - 16-ти - позначених трьома зірками, що означає «видатну кухню, яка варта окремої подорожі».
Для порівняння, на історичній батьківщині гіда у Парижі лише 10 ресторанів удостоїлися такої оцінки.
Із 247 ресторанів Токіо, позначених Michelin, 52 отримали дві зірки, 179 - одну. У Парижі оцінки удостоїлися тільки 70 закладів.
У виданні було відзначено значний вибір японських страв від смертельно небезпечної при неправильному приготуванні риби фугу до традиційних суші, темпури і улюблених страв офісних службовців, таких як гречана локшина соба і курячий гриль якіторі.
Перший гід по ресторанах Michelin було видано у 1900 році. Систему з присудженням зірочок вперше випробували у 20-х роках минулого століття.
За межі Європи укладачі путівника вибралися тільки у 2005 році, оцінивши ресторани Нью-Йорка.
В Україні та Росії на даний момент немає жодного закладу, позначеного зірками Michelin.
Токіо знову визнали кулінарною столицею світу
29 листопада, 2011, 15:25
Поділитися
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка
Флуд
Порушення дійсного законодвства України
Образа учасників дискусії
Реклама
Розпалювання ворожнечі
Ознаки троллінгу й провокації
Інша причина
Відміна
Надіслати скаргу
ОК
