Західні ЗМІ про Медвєдєва: Навіть «просочений горілкою» Єльцин був переконливішим

Поділитися
© : з особистої сторінки Леоніда Развожаєва
Британська The Independent пригадала президенту Росії "його натягнуті посмішки на телебаченні і неприродні спроби копіювати жорстку риторику Путіна".

За чотири дні до інавгурації нового президента Росії західні журналісти з упевненістю констатують: Дмитро Медвєдєв виявився унікальною людиною. Якщо колишні мешканці Кремля - від Івана Грозного і Йосипа Сталіна до Володимира Путіна - вселяли благоговіння навпіл зі страхом, то президент Медвєдєв залишив по собі зовсім інші враження, пише британська The Independent.

«Навіть Бориса Єльцина в останні роки, просочені горілкою, оточувала аура залишкової поваги до того, хто був, по суті, наймогутнішою людиною найбільшої країни світу», - вказує оглядач видання Шон Вокер, якого цитує InoPressa. А ось Дмитро Медвєдєв не зумів створити імідж сильного правителя і змусити себе поважати.

В інтернеті багато хто ставиться до нинішнього голови держави в кращому випадку байдуже, а буває і з неприхованим презирством. «Протягом його президентського терміну більшість заздалегідь вважала, що він лише стереже президентське крісло для Путіна, який на посаді прем'єра, здавалося, залишався біля керма», - стверджується в статті.

Медвєдєв виступив з прощальною промовою: У Росії спостерігаються ознаки застою

Втім, свого часу у Росії і за кордоном кремленологи знаходили ознаки розбіжностей в правлячому тандемі і прикмети того, що Медвєдєв готовий почати самостійну кар'єру, нагадує британська газета.

Були проблиски надії - наприклад, стаття Медвєдєва «Росія, вперед!». Але з часом наростало відчуття, що він говорить, але не робить. Прощальне телеінтерв'ю Медвєдєва минулого тижня ідеально відображає його епоху, вважає англійський оглядач: «Атмосфера виглядає більш ліберальною, але немає реальних результатів, які б це підтверджували».

В результаті, втім, виявилося, що Медвєдєв «всю дорогу був кульгавою качкою», пише Вокер. Тепер насміхаються навіть над його смаком в одязі: після першотравневої демонстрації в блогах тут же з'явилася композиція з двох фото - Медвєдєв в білому плащі і Кейт Мосс в схожому вбранні.

Серед незручних моментів у президентській кар'єрі Медведєва, які перераховує в своєму матеріалі Уокер, - його натягнуті посмішки на телебаченні і неприродні спроби копіювати жорстку риторику Путіна. У цьому контексті поява в білому плащі на демонстрації - лише одне з «катастрофічних» іміджевих рішень.

Деякі спостерігачі, втім, відзначають, що в контексті російської історії реальна роль Медвєдєва недооцінена. «Виявивши ключові проблеми нинішньої політичної системи, але не зумівши ними зайнятися, Медвєдєв породив незворотну тенденцію», - переповідає автор свіжу статтю відомого російського економіста Євгена Гонтмахера. Це тенденція недовіри до влади, а таке, на думку Гонтмахера, є «основою політичних змін в майбутньому». !zn

Читайте також:

Медвєдєв назвав Саакашвілі «нулем», розкритикував Прибалтику і похвалив Лукашенка

Журналісти підслухали перемовини Медвєдєва з Обамою: Я все передам Володимиру (відео)

Росіяни порівняли Медвєдєва з Буратіно, а Путіна - з Папою Карло

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі