У Німеччині назвали умови підписання угоди про асоціацію межу ЄС і Україною

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Підписання угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною залежить від «припинення практики вибіркового правосуддя», повідомили в міністерстві закордонних справ у Берліні. Раніше канцлер Німеччини Меркель заявила, що умови для підписання «в даний момент відсутні».

Німеччина зацікавлена в тісних зв'язках з Україною «на основі спільних європейських цінностей». Така позиція уряду озвучена співробітником прес-служби німецького МЗС у відповідь на запит Deutsche Welle.

На тлі цього, зазначило джерело, для підписання Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною залишаються чинними критерії ЄС. Зокрема у МЗС назвали «проведення вільних і чесних виборів, припинення практики вибіркового правосуддя, прогрес у проведенні реформ».

Раніше про те, що Німеччина не підтримує підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, заявила канцлер Ангела Меркель. «Умови підписання угоди про асоціацію в даний момент відсутні», - заявила Меркель після переговорів зі своїм польським колегою Дональдом Туском у Берліні 14 листопада.

Готова до підписання Угода про асоціацію між ЄС і Україною, що передбачає створення зони вільної торгівлі, фактично заморожена Брюсселем через несприятливий розвиток внутрішньополітичної ситуації в Україні. Представники ЄС серед іншого критикують судові процеси і вироки проти лідерів опозиції і перш за все - колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Подальша доля документа обговорювалася на зустрічі глав МЗС 27 країн-членів ЄС 19 листопада у Брюсселі. Про результати переговорів не повідомляється. !zn

Читайте також:

Угоду про зону вільної торгівлі з ЄС технічно підготують до кінця року

Чотири країни ЄС готові підписати угоду про асоціацію з Україною

Опозиція має намір зірвати підписання Угоди про використання про асоціацію з ЄС

Євросоюз визначить критерії для підписання угоди про асоціацію з Україною

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі