США проти «Північного потоку-2»: у Конгресі схвалили нові поправки до оборонбюджету-2022

Поділитися
США проти «Північного потоку-2»: у Конгресі схвалили нові поправки до оборонбюджету-2022
Поправки стосуються, зокрема, санкцій

Комітет Палати представників Конгресу США схвалив дві поправки до проєкту оборонного бюджету на 2022 рік щодо «Північного потоку-2», передає «Голос Америки».

Перша поправка зобов’язує президента США ввести санкції проти всіх компаній та осіб, які причетні до планування, будівництва та введення в дію трубопроводу. Серед цих санкцій - заборона видачі віз та в’їзду в США особам, що мають стосунок проєкту, блокування власності таких осіб та компаній у США, а також інші покарання - як адміністративні, так і кримінальні. Поправка не дозволяє звільняти від санкцій під будь-якими приводами, зокрема що мають стосунок до розвідувальної, правоохоронної діяльності та питань нацбезпеки.

Друга поправка вимагає від очільників Пентагону та Держдепу подати детальний звіт про фінансові переваги від запуску газопроводу для Росії та про ризики від діяльності «Північного потоку-2» для України, європейських партнерів та НАТО.

17 вересня президент України Володимир Зеленський створив робочу групу для напрацювання пропозицій щодо протистояння запуску газопроводу «Північний потік-2». Очолив групу керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі