Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про мультимодальні перевезення

Документ Доповнено
Поділитися
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про мультимодальні перевезення © Василь Артюшенко, ZN.UA
Документ підтримали понад 260 народних депутатів.

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №4258 “Про мультимодальні перевезення”. Документ підтримали 262 народні депутати. 

“Проєктом Закону передбачається імплементація Директиви Ради 92/106/ЄЕС від 07 грудня 1992 року про встановлення спільних правил для окремих видів комбінованих перевезень вантажів між державами-членами (згідно з додатком XXXII до глави 7 “Транспорт” розділу V «Економічне і галузеве співробітництво» Угоди про асоціацію Україна – ЄС)”, - йдеться у пояснювальній записці.  

Документ пропонує ввести в Україні поняття: 

  • мультимодального та комбінованого перевезення вантажів; 
  • мультимодального терміналу; 
  • документа мультимодального перевезення; 
  • оператора та замовника мультимодального перевезення; 
  • визначення договору мультимодального перевезення, його істотних умов, прав та обов’язків його сторін; 
  • основних принципів державного регулювання та державної допомоги щодо такого виду перевезень.

Законопроєкт пропонує дозволити учасникам мультимодальних перевезень здійснювати перевезення вантажу на підставі укладення єдиного договору щодо всіх етапів перевезення незалежно від зміни видів транспорту. Також пропонується дозволити їм перевозити вантаж за одним перевізним документом (документ мультимодального перевезення), щодо якого сторони досягли згоди. 

Також документ передбачає, що під час надання послуги з мультимодального перевезення вантажів оператор відповідатиме за вантаж перед замовником послуги з моменту прийняття його для мультимодального перевезення та до моменту видачі вантажу. 

“Для отримання відшкодування шкоди за втрачений (пошкоджений) вантаж замовнику послуги не потрібно встановлювати, на якому етапі перевезення сталися пошкодження чи втрата вантажу або хто із перевізників не виконав зобов’язання щодо вчасної доставки вантажу”, - йдеться у пояснювальній записці. 

Законопроєкт пропонує встановити граничний розмір відповідальності оператора мультимодального перевезення у спеціальних правах запозичення відповідно до чинної міжнародної практики.

Нагадаємо, сьогодні Рада також ухвалила у першому читанні законопроєкт, який передбачає, що члени органів адвокатського самоврядування не зобов’язані заповнювати та подавати декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Документ підтримали 303 народні депутати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі