Згідно з опитуванням, майже третина туристів віддає за продукти більше 300 грн на день, майже 40% - 150-300 грн щодня. Найбільше іноземних респондентів віддають перевагу італійській кухні. Українська кухня на одному рівні з китайською і французькою.
У Києві близько 30% іноземних гостей, які приїхали на матчі фінальної частини Євро-2012, залишають у столиці 300 грн і більше щодня на харчування. Такі результати опитування, проведеного агентством AgriSurvey асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".
Згідно з опитуванням, майже третина туристів віддає за продукти більше 300 грн на день, майже 40% - 150-300 грн щодня.
Найбільше іноземних респондентів віддають перевагу італійській кухні (29%). У той же час українська кухня знаходиться у шкалі переваг на одному рівні з такими відомими кухнями, як китайська та французька (по 7%).
"Разом з тим, більшість футбольних фанатів з-за кордону задоволені якістю сервісу в столиці України. Майже 80% опитаних не мали проблем з обслуговуванням у вітчизняних закладах харчування. У той же час основними недоліками іноземці вважають низький рівень знання англійської мови обслуговуючого персоналу та відсутність більш-менш чіткої інформації про те, де можна скуштувати українських страв. Останнє свідчить про недосконалість маркетингової політики вітчизняних ресторанів української кухні", - повідомив директор агентства AgriSurvey Тарас Гагалюк.
Нагадаємо, за результатами попереднього дослідження агентства AgriSurvey, яке проводилось до початку Євро-2012, надходження від споживання продуктів харчування та напоїв іноземними гостями під час чемпіонату Європи з футболу можуть скласти 130 млн євро. Зазначимо, з початку чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 Україну відвідало 4 млн осіб. !zn