Іспанія розгромила Італію 4:0 у фіналі Євро-2012 (відео)

Поділитися
© uefa.com
У фіналі Євро-2012 іспанці розгромили Італію 4:0 і вдруге поспіль завоювали титул чемпіонів Європи. Матч проходив за тотальної ігрової і територіальної переваги підопічних Вінсенте Дель Боске.

У Києві 1 липня на НСК «Олімпійський» пройшов фінальний матч чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 між збірними Іспанії та Італії, який завершився з рахунком 4:0 на користь іспанців.

Іспанці дуже жваво почали матч і швидко відкрили рахунок у грі. На 14-й хвилині Фабрегас втік по флангу від захисника і віддав «зрячу» передачу в центр на Давіда Сілву, який головою розстріляв ворота Буффона, - 1:0.

Після пропущеного гола італійці перехопили ініціативу, стали більше контролювати м'яч і відсунули гру від своїх воріт. Проте у кінці першого тайму пропустили контрвипад, Альба після пасу врозріз переграв італійського голкіпера - 2:0.

У другому таймі італійці залишилися в меншості. На 61-й хвилині Тьяго Мотта, який ледве вийшов на заміну, отримав травму. Оскільки ліміт замін у Чезаре Пранделлі на цей момент був вичерпаний, італійці вимушені були догравати матч вдесятьох. Це зумовило результат зустрічі.

Потім настала черга «джокерів» Вінсенте дель Боске. На 75-й хвилині Фернандо Торрес з'явився на полі, а вже на 84-й знайшов пролом у захисті італійської оборони і зробив рахунок 3:0.

Через пару хвилин Хуан Мата, що вийшов на заміну, після передачі того ж Торреса довів рахунок до непристойного - 4:0.

У час, що залишився, італійці не сподобилися на фінальний штурм, Іспанія стала чемпіоном Європи з футболу 2012 року.

Зазначимо, що "Фурія Роха" виграла чемпіонат Європи-2008, чемпіонат світу-2010, чемпіонат Європи (U - 21)-2011, а тепер от і Євро-2012. Іспанія увійшла до історії як перша команда, якій вдалося перемогти на трьох великих міжнародних турнірах поспіль. Головний тренер збірної Іспанії Вінсенте Дель Боске став першим в історії футболу тренером, якому підкорилися чемпіонат Європи, чемпіонат світу і Ліга чемпіонів.

Іспанія - Італія 4:0

Голи: Сільва 14, Альба 41, Торрес 84, Мата 88

Іспанія: Касільяс, Піке, Іньєста(Мата 86), Хаві, Фабрегас (Торрес 75), Алонсо, Рамос, Бускетс, Арбелоа, Альба, Сільва (Педро 59)

Італія: Буффон, Кьєлліні (Бальцаретті 21), Абате, Маркизіо, Балотеллі, Кассано (Ді Натале 46), Бардзальї, де Россі, Монтоліво (Мотта 57), Бонуччі, Пірло

Попередження: Піке 25 - Бардзальї 45

Перед матчем на стадіоні пройшла церемонія закриття Євро-2012, яка тривала 12 хвилин. У хореографічній постановці були задіяні понад 600 волонтерів.

Німецька співачка Oceana живцем заспівала офіційну пісню турніру Endless Summer. !zn

Читайте також:

Після фантастичного Євро-2012 в Польщі та Україні Платіні вирішив проводити його в європейських містах, а не в країнах

УЄФА оштрафував Іспанію і Росію за неналежну поведінку вболівальників

Після шведів на Трухановому ніхто не хоче жити

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі