В Україні цього тижня зросла ціна на моркву торішнього врожаю. Експерти називають декілька факторів, що спричинили підвищення цін на моркву. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.
Так, за словами фермерів, торговельна активність в даному сегменті ринку помітно зросла, що на тлі сезонного скорочення запасів в місцевих господарствах призвело до дефіциту якісної моркви на ринку. У такій ситуації виробники змогли знову підвищити відпускні ціни.
Так, станом на 18 травня, виробники продають торішню моркву по 38-46 грн/кг ($1,04-1,26/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Гравці ринку чергове подорожчання моркви пов’язують з помітною активізацією попиту оптових компаній і роздрібних мереж. Водночас запаси якісної моркви в місцевих господарствах уже майже вичерпані, що також позитивно позначається на ціновому рівні.
Слід зазначити, що зараз ціни на моркву в Україні в середньому у 2,7 раза вище, ніж в аналогічний період 2022 року. При цьому більшість ключових гравців ринку сходяться на думці, що і надалі ціна на моркву зростатиме.
Раніше ми писали, що в Україні подешевшала молода капуста.