В ОП розповіли, куди направлять додаткових 40 млрд грн держбюджету-2021

Поділитися
В ОП розповіли, куди направлять додаткових 40 млрд грн держбюджету-2021 © unsplash/@synkevych
Зеленський підписав закон про збільшення бюджету-2021.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до закону про держбюджет-2021, який був прийнятий Радою 8 вересня. Про це йдеться в повідомленні Офісу президента.

Відзначається, що виросли показники доходів і видатків держбюджету-2021 по загальному фонду на 39,6 млрд грн.

При цьому підвищення доходів передбачено завдяки: податку на прибуток підприємств - на 30 млрд грн; ПДВ з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування - на 2 млрд грн; ПДВ із ввезених на митну територію України товарів - на 6,9 млрд грн; зборів на обов'язкове державне пенсійне страхування при придбанні права власності на легкові автомобілі - на 0,75 млрд грн.

Завдяки зростанню дохідної частини виросли і витрати. Зокрема, 12,05 млрд грн буде направлено на пільги і житлові субсидії громадянам на оплату житлово-комунальних послуг. На розвиток мережі і утримання автомобільних доріг загального користування державного значення - 15 млрд грн. Ще 4,1 млрд грн передбачено на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям, 2 млрд грн - на реалізацію програми державних гарантій медичного обслуговування населення. 1 млрд грн направлять на погашення заборгованості по заробітній платі працівникам державних вугледобувних підприємств.

Також кошти передбачені на субвенції місцевим бюджетам для реалізації інфраструктурних проектів і розвитку об'єктів соціально-культурної сфери та здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій (відповідно 1,5 млрд грн і 2,5 млрд грн).

На субвенції місцевим бюджетам для грошової компенсації за житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в антитерористичній операції, і для учасників Революції Переваги буде направлено відповідно 282 млн грн і 4 млн грн.

Нагадаємо, що профільний комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував депутатам прийняти постанову про висновки і пропозиції до законопроекту про держбюджет на 2022 рік.

Рада 8 жовтня прийняла закон №6052 «Про внесення змін до Закону України« Про Державний бюджет України на 2021 рік »щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проектів». Документ у другому читанні підтримали 256 народних депутатів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі