В Україні дорожчає цибуля. При цьому подорожчання викликане активним попитом з боку оптових компаній та стримуванням продажів виробниками. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.
Сьогодні цибулю пропонують по 25-29 грн/кг, що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
Експерти зазначають, що багато господарств призупинили збирання врожаю через дощову погоду. Як наслідок, суттєво скоротилися обсяги пропозиції даної продукції на ринку.
Крім того, левову частину якісної цибулі фермери вважають за краще закладати на зберігання, а продають поки що овоч невеликими партіями.
За підрахунками експертів, ціна на цибулю в середньому зросла у 4,3 рази порівняно з вереснем 2021 року. Вони також впевнені, що тренд зростання ціни збережеться і надалі, оскільки багато фермерів, які не мають сховищ, уже встигли розпродати значну частину врожаю. Інші ж виробники воліють утримуються від продажів в очікуванні подальшого зростання цін.
Як прогнозували експерти, ціни на продукти восени продовжують зростати. Останні два тижні українські фермери підвищили відпускну ціну на моркву.