Експертиза українського шоколаду, проведена у Киргизії, показала, що ніяких небезпечних речовин в продукції Roshen немає.
Як заявив директор департаменту профілактики захворювань і держсанепідемнагляду Міністерства охорони здоров'я Киргизії Толі Ісаков, за результатами перевірки продукції української кондитерської компанії "Roshen" встановлено, що продукція відповідає санітарним нормам, в ній не знайдено небезпечних отруйних речовин.
"Ми робили лабораторні перевірки на бензопірен, його не виявлено в продукції. У тому числі перевірка проводилася на вміст солей важких металів: миш'яку, свинцю, цинку, їх вміст теж в нормі. Підстав для занепокоєння у населення немає. Ми перевіряли продукцію, яку брали в різних місцях, з магазинів, ринків. Українські кондитерські вироби усі нормальні", - розповів він.
Нагадаємо, Киргизія минулого тижня вирішила провести перевірку продукції української кондитерської компанії після того, як претензії до "кондитерці" рошенівського виробництва були озвучені санітарними службами Росії і Казахстану.
Втім, раніше продукцію Roshen протестував Казахстан. Голова Комітету державного санітарно-епідеміологічного нагляду МОЗ республіки Жандарбек Бекшин повідомив, що слідів бензопірену - канцерогенної речовини, яку нібито виявили в цукерках російські експерти - виявлено не було.
Не було виявлено жодних порушень щодо якості та безпеки виробів фабрики Roshen і в Таджикистані. На думку таджицьких чиновників, "суперечка навколо продукції Roshen - це політична гра між Україною і Росією".
Молдавська експертиза також не знайшла жодних небезпечних речовин в імпортованих у країну кондитерських виробах української компанії Roshen.
Нагадаємо, 29 липня Росспоживнагляд заявив про введення заборони на поставки в Росію продукції чотирьох кондитерських фабрик компанії Roshen - київської, вінницької, маріупольської і кременчуцької.
Головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що українські цукерки не відповідають стандартам якості. Зокрема, за його словами, у них у молочному шоколаді було виявлено бензопірен - речовину першого класу небезпеки.
Як писало DT.UA, перевірку наявності бензопірену в чорних, молочних або пористих плитках шоколаду ніхто в світі не проводить. Ні в ЄС, ні в Росії.
Більш того, навіть без споживання шоколаду в організмі людини накопичується і так достатня кількість бензопірену. Концентрація цього токсину присутня в шашликах, м'ясних і рибних копченостях, сигаретах і навіть у зерні. Немає і абсолютно вільних від бензопірену солодощів, враховуючи різноманітність інгредієнтів. !zn
Читайте також:
Українські лабораторії не знайшли в шоколаді Roshen канцерогенів
Молдова слідом за Казахстаном і Таджикистаном підтвердила: у цукерках Roshen все "чисто"