В ЄС та Україні будуть однакові тарифи на мобільний – як це працюватиме

Поділитися
В ЄС та Україні будуть однакові тарифи на мобільний – як це працюватиме © pixabay.com
Наразі визначено, що тривалість “домашнього” тарифу складатиме 4 місяці

Користувачі мобільних операторів в Україні та країнах Євросоюзу будуть користуватись однаковими тарифами після перетину кордону. Наразі діють тимчасові норми безкоштовного роумінгу для біженців з України. Тепер норми українського законодавства змінюються і замість тимчасового рішення, воно отримає статус постійного закону як для українських, так і європейських користувачів.

Обмеження у часі – євро-роумніг для обох сторін матиме визначений час

“Українці зможуть користуватися домашніми тарифами мобільного зв’язку на території держав Євросоюзу в подорожах тривалістю до 4 місяців”, – повідомляє Верховна Рада, роз‘яснюючи норми ухваленого у першому читанні законопроєкту. 

Взаємний обмін “мобільним безвізом” передбачений законом щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу.

Дедлайн для роумніг-безвізу – 24 квітня

“Після ухвалення законопроекту Україна зможе приєднатися до єдиної роумінгової зони з ЄС Roam like at home. Разом з тим важливим моментом є те, що на виконання доповнення до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, маємо зобов’язання до 24 квітня цього року прийняти не тільки сам законопроект, а ще й всі підзаконні нормативно-правові акти”, – зазначається у пресрелізі комітету з питань цифрової трансформації Верховної Ради.

На думку авторів законопроєкту, відповідні зміни спрощують обмін інформацією та комунікаційними можливостями як для громадян, так і для бізнесу, та створюють умови для поліпшення інвестиційного клімату.

У липні 2023 року Україна та Європейський Союз зафіксували терміни та умови приєднання України до роумінгу з ЄС. Українські біженці, які через війну виїхали за кордон, отримали змогу дзвонити рідним в Україну безкоштовно. У 22 європейських країнах біженці з України можуть користуватися роумінгом безкоштовно ще рік.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі