У Верховній Раді планують підвищити податок на прибуток для державних банків

Поділитися
У Верховній Раді планують підвищити податок на прибуток для державних банків © Getty Images
Проєкт закону встановлює податок на прибуток держбанків за ставкою 50%.

Парламент прийняв у другому читанні законопроєкт про оподаткування банків №9656 д.

Про це повідомив перший заступник податкового комітету Ради Ярослав Железняк.

Документ встановлює річний податок на прибуток державних банків на рівні 50%, починаючи з 2023 року. В наступні роки для оподаткування державних банків буде застосовуватись ставка податку у 25%.

За розрахунками Міністерства фінансів України, це принесе тільки у 2023 році 24-25 млрд грн., а у подальші роки - 6 -7 млрд грн на рік.

Раніше голова НБУ Андрій Пишний повідомив, що потреби України складають 45 млрд доларів до кінця року. "Звичайно, ми стежимо за ситуацією в країнах-донорах і природним є те, що ми стурбовані. З початку року Україна отримала понад 35 мільярдів доларів фінансової підтримки. Наші потреби до кінця року становлять 45 млрд доларів. Ми розраховуємо, що всі ці кошти прийдуть в Україну і всі необхідні рішення будуть знайдено", - сказав він.

Минулого тижня стало відомо, що наступного року Україна потребуватиме 41 млрд доларів для покриття видатків, що  не пов’язані зі сферою безпеки і оборони.

Нагадаємо, що українська сторона та Міжнародний валютний фонд домовилися на експертному рівні щодо другого перегляду чотирирічної програми в рамках Механізму розширеного фінансування EFF на загальну суму в 15,6 млрд доларів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі