Тариф на світло: чи зміниться він з 1 листопада

Поділитися
Тариф на світло: чи зміниться він з 1 листопада © pixabay.com
Останнє підвищення відбулося влітку.

Дія воєнного стану не звільняє українців від оплати комунальних послуг. Хоча в цей період в Україні забороняється припинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі.

Видання «Апостоф» розповіло, чи чекати підвищення тарифів на електроенергію у листопаді.

З 1 листопада тариф на електроенергію в Україні залишиться незмінним - 2,64 грн/кВт-год.

У червні ціна на світло змінилася з 1,44 грн або 1,68 грн, залежно від використаної електроенергії, до 2,64 гривень. Українська влада пояснила це тим, що низький тариф не покривав навіть доставку, тому що минулого опалювального сезону російські окупанти активно обстрілювали об'єкти критичної інфраструктури України та треба було оплачувати ремонтні роботи.

У листопаді тариф у 2,64 грн/кВт-год залишиться таким самим, але деякі споживачі зможуть оплачувати цю послугу в два рази дешевше. Йдеться про тих громадян, які встановлять двозонний лічильник на електроенергію. Ця категорія людей платитиме за тарифом 1,32 грн/кВт-год.

Крім того, комунальники запевнили, що ціна за електроенергію та газ буде на нинішньому рівні до кінця опалювального сезону ,а саме до квітня наступного року. Але потім ситуація може змінитися.

Нагадаємо, чи можуть підвищити тарифи на електроенергію до кінця року. Відповідь дали у Міністерстві енергетики України. 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі