На ювілейному "Книжковому Арсеналі" визначили найгарніші книжки року

Поділитися
На ювілейному Переможець у номінації "Візуальна книга року" © Мистецький Арсенал / Facebook
"НАРБУТ" - найкрасивіша книжка 2021 року, яка перемогла в номінації "Візуальна книга" на "Книжковому Арсеналі".

Відзнаку на всеукраїнському конкурсі "Найкращий книжковий дизайн" у номінації "Візуальна книга" отримала книжка "НАРБУТ. Студії. Спогади. Листи. Реконструкція знищеного 1933 року "Нарбутівського Збірника"" від видавництва "Родовід". Цей конкурс проходить вже вшосте, а церемонія нагородження переможців відбулася у Києві на "Книжковому Арсеналі", повідомляють організатори заходу.

Над дизайном книги працювала команда Numo Team: Саша Биченко, Олексій Сальников, Аліна Бєлова, Олег Шедловський. Саме ця книжка презентуватиме Україну на Франкфуртському Книжковому Ярмарку у конкурсі з дизайну.

Книга "НАРБУТ" – це монографія українського художника-графіка та ілюстратора Георгія Нарбута, яку збиралися видати ще у 1920 році, але через раптову смерть художника у 34 річному віці, її так і не видали.

До того ж оригінальний "Нарбутівський Збірник" не зберігся повністю. Увесь наклад знищили у 1933 році в друкарні, але вціліли лише дві книжки. А новий видали посмертно, щоб вшанувати пам’ять митця. 

У виданні понад 300 ілюстрацій. 

Гран-прі та перемогу у номінації "Дитяча книга" отримала творча майстерня "Аґрафка" (Романа Романишин, Андрій Лесів) за книжку "Куди і звідки" від Видавництва Старого Лева. 

Книга "Як будувати на віки. Архітектура поза часом" Крістофера Александера від видавництва "Основи" отримала перемогу у номінації "Книга для читання". Дизайн і верстка: Дмитра Денищика та Катерини Смолярової.

Нагадаємо, вчора відбулося відкриття "Книжкового Арсеналу". Як він працюватиме, та що можна подивитися - читайте у нашому матеріалі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі