Фільм та сюжети про вторгнення Росії до України увійшли до списку номінантів телевізійної BAFTA 2023

Поділитися
Фільм та сюжети про вторгнення Росії до України увійшли до списку номінантів телевізійної BAFTA 2023 Фільм про Маріуполь претендує на BAFTA TV Awards © Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя/Telegram
Зокрема, на нагороду претендує документалка про Маріуполь.

Премія Британської академії в галузі телебачення (BAFTA TV Awards) оголосила цьогорічних номінантів. Як повідомляє «НВ», до цього списку потрапили кілька проєктів, які висвітлюють повномасштабне вторгнення Росії до України.

Зокрема, у категорії «Найкраще висвітлення новин» представлено одразу два проєкти, які розповідають про російську агресію. Це BBC News at 10: Russia Invades Ukraine («BBC News о 22:00 Росія вторглася в Україну») та Channel 4 News: Live in Kyiv.

У категорії «Подія наживо» представлено благодійний концерт Concert for Ukraine від телеканалу ITV1, який відбувся 22 березня 2022 року. У ньому взяли участь Ед Ширан, Каміла Кабелло, Ніл Роджерс, Емілі Санде, Snow Patrol, Беккі Хілл, Грегорі Портер, Палома Фейт, Том Оделл та The Manic Street Preachers. У результаті організаторам вдалося зібрати 16 мільйонів доларів для допомоги нашій країні.

У категорії "Поточні події" представлено документальний фільм "Маріуполь: Історії людей", який вийшов у програмі Panorama на телеканалі BBC One. Картина Робіна Барнвелла розповідає про те, як процвітаюче українське місто перетворилося на руїни. У стрічці своїми історіями діляться мешканці Маріуполя.

Церемонія нагородження премією BAFTA TV Awards відбудеться 14 травня 2023 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі